ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek, 6. krog:
Krčani tudi v drugo boljši od Ormožanov
Krško – Jeruzalem 31 : 29 (15 : 16)
Krško:
Polutnik, Žitnik (17 obramb); Cehte 4, Jazbec 1 (1), Dular 1, Ban, Kodrič, Pfajfar 3 (1), Omerzel 1, Kučič 3, Sobotič, Ferkulj 9, Majerle 3, Čanžar 2, Koprivc 4, Franko. Trener: Sandi Markl
Jeruzalem: Belec (11 obramb), Žuran (2 obrambi); Mavrič 3, Rajšp 4, Žmavc 6, Radujković 3, Čudič 5, Hrupič, Levanič 1, Šišmanovič 3, Kljajič 2, Mesarić 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krško 3/1; Jeruzalem -.
Izključitve: Krško 4; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Jaka Ferkulj (Krško).
Ormoški rokometaši so v Krškem doživeli poraz in prekinili niz štirih uspešnih tekem, kjer so zbrali sedem od osmih točk. Krčani so bili boljši že v Ormožu, ko so slavili za gol (31 : 30). Gostje so nastopili v okrnjeni zasedbi, brez prvih kril, Davida Bogadija (poškodba) in Jana Gregorca, ki je diplomiral na študiju elektronike ter si s strani trenerja Prapotnika prislužil počitek. Celjana v vrstah Jeruzalema je na desnem krilu s tremi zadetki odlično zamenjal mladinec Damir Mavrič, ki je v zadnjem letu zelo napredoval. V tekmo so bolje krenili domačini, ki so do 19. minute večkrat vodili za tri točke. Zaključek 1. polčasa pa je pripadel Vinarjem, ki so z delnim izidom 7 : 3 na odmor odšli z golom prednosti (15 : 16). V nadaljevanju boljši Ormožani, ki so v 38. minuti povedli 19 : 22 in imeli še nekaj priložnosti za višjo prednost. Borbeni Krčani, katerim je glavni cilj se do konca sezone znebiti zadnjega mesta na lestvici, se niso predali in so po zaslugi Jaka Ferkulja (po sezoni odhaja v Trebnje) ter vratarja Blaža Žitnika v 56. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (30 : 25). Nato je sledil preobrat in po golih Nejca Žmavca, Jaše Rajšpa, Damira Mavriča in Bojana Čudiča so se Ormožani približali le na gol zaostanka in še imeli priložnost za izenačenje, vendar je Rajšp soigralcu slabo podal v protinapad in Nejc Cehte je v zadnjih sekundah zapečatil usodo gostov. V 7. krogu Lige za obstanek v sredo 8. maja ob 19.00 uri na Hardeku gostuje zasedba Sevnice.

Jeruzalemčkom v Trebnjem ni uspelo do presenečenja in vsaj želenega tretjega mesta.

ROKOMET, Final 4 za starejše dečke B (letniki 1999 in mlajši):
Ormožani četrti v državi

V Trebnjem je čez vikend potekalo finale DP za starejše dečke B, letnike 1999 in mlajše. Na zaključnem turnirju so nastopale ekipe Trima, Mokerc Iga, Krke in Jeruzalema. Trebanjci, Ižanci in Ormožani so že stari znanci Final 4, saj so sodelovali na prav vseh v preteklosti (mini, MDA, MDB). Letos je o končnem vrstnem redu odločala predvsem fizika mladih rokometašev in ta je bila povsem na strani gostiteljev ter Mokerc Iga. Jeruzalemčki, ki so v preteklosti bili prvaki, podprvaki in nazadnje v sezoni 2011/12 četrti so ponovili lanskoletni rezultat iz Iga. Za Ormožane sta na turnirju bili premočni zasedbi Trima 9 : 25 (4 : 12) in Mokerc Iga 12 : 30 (6 : 12), proti Novomeščanom so fantje doživeli poraz za en zadetek, katerega so dobili 9 sekund pred koncem tekme 17 : 18 (6 : 10). ” Z doseženim smo v letošnji sezoni zelo zadovoljni. Že vrsto let se sučemo blizu vrha in to je najpomembnejše, da smo vsako leto konstantni. To bo naš cilj tudi v prihodnje, ob tem pa iz te generacije v najmočnejšo člansko konkurenco pripeljati vsaj dva do tri igralce če ne še kakšnega več. Trimo in Mokerc Ig sta letos izstopali po telesni višini in moči, s Krko smo se solidno kosali. Zdaj prihaja čas, ko so na vrsti naši fantje, da dobijo “šus centrimetrov” in že prihodnjo sezono se bomo lahko bolje kosali z ekipami iz samega vrha. Na Final 4 smo videli naše pomanjkljivosti in zavedamo se, da je pred nami ogromno dela. Imamo pa v svojih vrstah lep potencial za napredovanje. Kdor bo pripravljen marljivo delati bo z nami, ostali bodo počasi odpadali,” je po turnirju v Trebnjem povedal trener Mladen Grabovac. Četrto mesto v Trebnjem so za Jeruzalemčke osvojili: Rene Rizman, Matic Škrjanec, Aleks Škorjanec 1, Niko Jovanovič 2, Rok Koderman 5, Žak Ciglar 3, Matej Niedorfer 2, Martin Hebar 10, Anže Šoštarič 3, Luka Voljč 3, Nejc Zidarič 5, Žan Kociper 3, Kristjan Petek, Lan Voršič, Gašper Hebar, Aljoša Munda, trenerja Mladen Grabovac in Uroš Krstič. V idealno sedmerko turnirja se je iz vrst Jeruzalema uvrstil levoroki Martin Hebar. Prvaki, tretjič zapored, so suvereno postali rokometaši Trima, ki so ugnali Jeruzalem (25 : 9), Mokerc Ig (29 : 17) in Krko (31 : 21). Iz vrst Trima je Miha Kotar bil proglašen za najboljšega strelca in igralca turnirja. Drugo mesto je osvojil Mokerc Ig, tretje novomeška Krka. Že kaj kmalu, 11. in 12. maja Ormožane čaka še tretji Final 4 letos. Starejši dečki A, letniki 1998 in mlajši, bodo nastopili v Trebnjem proti Trimu, Celju PL in Škofji Loki.

Nasprotniki Jeruzalema v Trebnjem so bili fizično premočni nasprotniki.

Rok Koderman v akciji. To je bil njegov prvi Final 4.

Žak Ciglar (beli dres) je sposoben veliko več. Tudi za njega je bil to prvi Final 4, saj je prejšnje zaradi poškodb izpustil.

Martin Hebar (beli dres) v obrambni akciji. Fizična premoč nasprotnikov je tukaj jasno izražena.

1. Trimo Trebnje, 2. Mokerc Ig, 3. Krka Novo mesto, 4. Jeruzalem Ormož.

Martin Hebar (Jeruzalem Ormož) je bil izbran v idealno sedmerko turnirja. Obenem je bil tudi najboljši igralec Jeruzalemčkov v Trebnjem.

Martin Hebar je na Final 4 izvajal sedemmetrovke ob metu 7/8. Od sedmih zadetkov jih je nekaj bilo v slogu Genscheimerja, Eggerta, Lindberga,..

Luka Voljč. Njegov čas šele prihaja, saj je trenutno fizično še prešibak.

Jeruzalemčki niso uspeli zaustaviti trebanjskih in ižanskih orjakov, kjer nekateri merijo v višino že blizu 190 cm. Sicer je najvišji fant na Final 4 bil Ormožan Žak Ciglar z 191 cm.

Matej Niedorfer (beli dres) se je po več kot polletnem premoru uspešno vrnil na rokometna igrišča in bil med boljšimi posamezniki Jeruzalema v Trebnjem.

V prihodnosti čaka ekipo Jeruzalema na treningih največ dela v obrambi. Ekipa je storila daleč najmanj prekrškov od vseh ekip, kar se je poznalo na končnem rezultatu in pri obrambah vratarjev Rizmana ter Škrjanca.

Pisani iz Ormoža so osvojili 4. mesto. V klubu so z letošnjo sezono zelo zadovoljni.