ROKOMET, reprezentanca U16:
Lepo predstavo skazila poškodba Blaža Husarja
Drava Ptuj 1994 – Slovenija 1996 28 : 35 (14 : 16)
Drava:
Dravčbaher; Šalamun 2, Jerenec 3, Žuran 5, Levanič 2, Korošec 6, Reisman 3, Maroh 2, Kenda, Čuš 1, Tomič 1, Čeh 1, Lukežič 2. Trenerja: Marko Kac in Tomi Matjašič
Slovenija: Urbič, T. Cvetko, Kozole; Kolmančič 1, Stojnič 1, Husar, Krečič 5, Ce. Cvetko 4, Kikanovič 2, Or. Cvetko 3, Marguč 5, Prevolnik 4, Malus 2, Kavčič 1, Beđeti 3, Kotar 2, Orter 1, Velkavrh 1. Trenerja:Saša Prapotnik in Goran Debelak
Sedemmetrovke: Drava 6/4; Slovenija 3/3.
Izključitve: Drava 8; Slovenija 12 minut.

Mladi Slovenci letniki 1996 in mlajši so na Ptuju ugnali Dravo letnike 1994 in mlajše. Ekipa je presenetila s solidno predstavo.

V sklopu priprav na Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), ki bo potekal meseca julija 2013 na Nizozemskem v Utrechtu, so rokometaši Slovenije letniki 1996 in mlajši na Ptuju proti Dravi odigrali pripravljalno tekmo. Drava je bila odličen organizator in kvaliteten nasprotnik. Zaradi poškodb sta pri Sloveniji manjkala vratar Urh Kastelic in krožni napadalec Matic Topolovec, zaradi nastopa Celjanov v Kielu je bil odosten še desni zunanji Blaž Janc. Žal je lepo predstavo obeh ekip skazila poškodba Blaža Husarja, ki si je izpahnil ramo in je končal v ptujski bolnišnici. Tekmo so bolje pričeli gostitelji, ki so povedli z 9 : 6. V nadaljevanju veliko boljša igra Slovenije, ki ji je uspel delni izid 12 : 5 in prevzem vodstva s štirimi zadetki (14 : 18). Trener Slovenije Saša Prapotnik je na tekmi preizkusil obrambi različici 5 – 1 in 6 – 0, ki sta delovali solidno. Tudi napad reprezentance je presenetljivo dobro stekel, saj je to bila šele prva pripravljalna tekma te vrste. Tako so se že obrestovale prve petdnevne priprave na Debelem rtiču in trije ponedeljkovi treningi. V 2. polčasu so se Ptujčani najprej približali le na gol zaostanka (17 : 18), nato pa je Slovenija že zaradi dolge klopi bila spretnejša in kvalitetnejša ter je povedla tudi že za osem točk (27 : 35). V mesecu decembru reprezentanco čakata še najmanj dva ponedeljkova treninga, v četrtek 27. decembra in petek 28. decembra 2012 pa ekipo čakata prvi dve mednarodni preizkušnji proti Hrvaški.
Solidno so se v dresu Slovenije predstavili trije Ormožani: Miha Kolmančič in brata Tomaž ter Rok Cvetko. Zaradi poškodbe je manjkal Matic Topolovec. Fantje zmorejo še veliko več, saj se zaenkrat v igri reprezentance še niso sprostili.