ROKOMET: Veterani Velike Nedelje v Novem Sadu osvojili 2. mesto

Veterani rokometnega kluba Velika Nedelja so se od 12. 3. do 15. 3. 2015 udeležili močnega mednarodnega turnirja prijateljstva v Novem Sadu. Veteranski turnir v Novem Sadu je bil letos že 10. zapovrstjo in velja za enega od najbolj obiskanih in zaželenih na območju nekdanje Jugoslavije.
Na turnirju je nastopilo 26 moških in 8 ženskih ekip. Ekipa rokometnega kluba Velika Nedelja veterani je nastopila v skupini A, kjer je v predtekmovanju osvojila 1. mesto. Po zmagi v polfinalu proti ekipi rokometnega kluba Jugović iz Kača so se zasluženo uvrstili v finale. V finale sta se uvrstili še ekipi Ruma 022 (Srbija) ter Jabuka (Srbija). Velikonedeljčane je po zmagi na prvi tekmi proti ekipi Jabuke čakala zelo težka druga finalna tekma z ekipo Ruma 022, katere člani so bili še nekateri aktivni igralci rokometa, vključno z nekdanjim rokometašem Celja pivovarne Laško in reprezentantom Srbije Žikico Milosavljevićem. Žal so moči »borcev« iz Velike Nedelje v finalni tekmi pošle, tako da so Velikonedeljčani na koncu osvojili zasluženo 2. mesto (zmaga ekipe Ruma 022 za 4 zadetke) in seveda s tem dokazali, da se v Veliki Nedelji igra kakovosten rokomet tudi v selekciji veteranov.
Iz Slovenije se je turnirja udeležilo 8 ekip, veterani Velike Nedelje pa so z osvojenim drugim mestom rešili čast Slovenije na turnirju v Novem Sadu.
Za ekipo Velike Nedelje so igrali: Andrej VAUPOTIČ, Aleš KVAR, Primož KUMER, Samo VAJDA, Davorin PLANINC, Igor KUMER, Rudi KOKOL, Simon MARIN in Dejan KOSI.
Škoda, da ekipa ni bila popolna, saj so manjkali: Davorin Kovačec, Robi Mesarec, Robi Bezjak, Dejan Ivančič, Jure Zemljič, Dušan Cvetko, Stanko Gregorič, Boris Lah …

Kljub velikemu uspehu počitka ne bo kaj dosti, saj je pred vrati veteranski turnir za pokal Velike Nedelje v sklopu praznovanja krajevnega praznika, kjer domačini branijo prvo mesto z lanskega turnirja.

Veterani RK VELIKA NEDELJA so bili zelo uspešni na turnirju v Novem Sadu.

Veterani RK VELIKA NEDELJA so bili zelo uspešni na turnirju v Novem Sadu.

Rezultati:
1. tekma: Novi Sad 021 : RK Velika Nedelja 10:10
2. tekma: Makedonija : RK Velika Nedelja; zmaga brez tekme
3. tekma: Nexe Našice : RK Velika Nedelja 6 : 12
Polfinale: Jugović Kać : RK Velika Nedelja 7 : 12
1. finalna tekma: RK Jabuka Beograd : RK Velika Nedelja 7 : 12
2. finalna tekma: Ruma 022 : RK Velika Nedelja 11 : 7

Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko MEŠKO)