ROKOMET, NLB liga; Liga za obstanek 8. krog:
Zaslužena zmaga Vinarjev v Izoli
Izola IP – Jeruzalem 24 : 26 (11 : 12)
Izola IP:
Gregorič (3 obrambe), Ponikvar, Kevič (7 obramb); Jurič 5, Dolenc, Božič 6 (4), Stepančič 1, Kojić 1, Bubnič, Gorela 3, Čebokli 1, Vukovič 1, Fidel 1, Smolnik 5, Lukežič, Rončevič. Trener: Vlado Hrvatin
Jeruzalem: Belec (8 obramb), Jelen (7 obramb), Žuran; Korpar 2, Krabonja 2, Rajšp, Bogadi 3, Hrastnik, Radujković 1, Čudič 6 (2), Špiljak 2, Sok 1, Cingesar 4, Kljajič 1, Šišmanovič 4. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Izola IP 4/4; Jeruzalem 2/2.
Izključitev: Izola IP 2; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Aleš Šišmanovič (Jeruzalem).
Pred tekmo z Izolani so Vinarji ostali brez Mateja Hebarja in Nejca Žmavca. Hebar je staknil poškodbo ramena na tekmi proti Šmartnemu, Žmavcu je na zadnjem treningu med igro nehote s petimi šivi polepšal glavo Anže Kljajič. Tik pred tekmo sta slabost občutila Iztok Korpar (na krožnem sta ga nadomeščala Jaša Rajšp ter Anže Kljajič) in Bojan Čudič, ki pa sta stisnila zobe in po svojih najboljših močeh odigrala tekmo. Pogoji v Športni dvorani Kraška v Izoli so bili nemogoči, temperatura zraka je segala blizu 40 stopinj. Vročina je obema ekipama povzročala velike težave, zato ne čudi 18 izgubljenih žog, po 9 na vsaki strani. V prvih dvajsetih minutah so se na igrišču precej bolje znašli Ormožani, ki so po zaslugi čvrste obrambe in dobrih obrambah Boštjana Belca povedli z 9 : 5. Z še malo več poguma v polprotinapadih bi razlika v prid gostov lahko bila še višja. Izolani, ki so letos na domačem terenu izgubili le z Gorenjem, Celjem ter Krko so se vrnili v igro po zaslugi treh zaporednih obramb Martina Gregoriča in treh zaporednih zadetkov Petra Božiča. Primorci so povedli z 10 : 9, vendar je sledil odličen zaključek Vinarjev, ki so dobesedno v zadnji sekundi zadeli preko Darka Cingesarja in odšli na odmor z golom prednosti (12 : 11). V drugem delu je izid bil izenačen kar 7 – krat. Domačini so vodili največ za en, gostje največ za tri zadetke. Nazadnje pri rezultatu 23 : 20. V dramatičnem zaključku so bolj zbrani in srečnejši bili Jeruzalemčki, ki so v golu imeli razpoloženega Gašperja Jelena, ki je v 40. minuti zamenjal Belca in do konca tekme zbral 7 obramb (50 % uspešnost obramb). V odločilnih trenutkih tekme je z levega zunanjega uspešno zadeval Aleš Šišmanovič. Zmagoviti zadetek je v 60. minuti na uro z izjemnim strelom postavil Cingesar. Pohvaliti je potrebno izjemen pristop in borbenost celotne ormoške ekipe, ki smo jo včasih med sezono pogrešali. Z zmago je Jeruzalem prehitel Izolo ter napredoval na 9. mesto lestvice. V 9. krogu je na sporedu gostovanje pri Ribnici. Z novo zmago bi Jeruzalem prehitel Ribničane in napredoval še mesto višje.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem): Glede na vse težave s poškodbami in boleznimi smo z zmago v Izoli naredili več kot smo tik pred tekmo pričakovali. Z borbeno in pametno igro so fantje zasluženo ugnali čvrsto in zelo organizirano ekipo Izole. Veseli me v teh težkih časih pristop igralcev na treningih in na tekmi. Če bomo zdržali v takem ritmu menim, da lahko sezono ter tekmi proti Ribnici in Krki zaključimo uspešno.
Vlado Hrvatin (trener Izola IP): Zaslužena zmaga Jeruzalema. V vseh odločilnih trenutkih tekme so gostje bili bolj zbrani in natančni. Pohvalil bi naše zveste navijače, ki so nam čez sezono pomagali do sanjskega uspeha, obstanka v ligi.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MDA letniki 1999 četrti v državi

V Športni dvorani Ig je potekal zaključni turnir v rokometu za mlajše dečke A, letnike 1999. Na veliko finale, ki je odločalo o državnem naslovu so se poleg gostiteljev Mokerc Iga uvrstile še ekipe Trima iz Trebnjega, Pivovarne Laško iz Celja ter Jeruzalema iz Ormoža.
Odigranih je bilo šest tekem, kjer so največ rokometnega znanja pokazali mladi rokometaši Trima, ki so ugnali vse svoje nasprotnike. Še največ preglavic jim je povzročala ekipa Jeruzalema.
Drugo mesto je pripadlo gostiteljem, tretje Celjanom in četrto mesto lanskim podprvakom Ormožanom.
Jeruzalemčki so na turnirju najprej zaigrali s Trimom. To je bila ponovitev lanskoletnega finala iz Novega mesta, kjer so Trebanjci bili uspešnejši za zadetek. Tudi tokrat so bili uspešnejši Dolenjci z izidom 20 : 16. Zaradi poškodb okrnjeni Ormožani se fizično niso mogli kosati z mladimi Trebanjci, vendar so varovanci trenerja Iztoka Luskoviča prikazali borbeno igro in si kljub porazu zaslužili pohvalo za igro.

Že petnajst minut kasneje je Ormožane čakala nova preizkušnja, tokrat proti Celjanom, katere so Jeruzalemčki letos v predtekmovanju dvakrat ugnali, vendar v popolni zasedbi s poškodovanima Jurček Korpič Lesjakom in Žakom Ciglarjem. Izid je dolgo časa bil izenačen, nazadnje pri rezultatu 11 : 11. Ormožani so zapravljali lepe priložnosti kot po tekočem traku in se nikakor, čeprav so v igri bili boljši niso mogli odlepiti na prednost dveh treh zadetkov. V golu Celjanov je blestel Mitja Koren, ki je v pičlih 30 minutah zbral kar 15 obramb. Dovolj zgovoren podatek kdo je bil junak tekme in rabelj mladih Jeruzalemčkov, ki so na koncu morali priznati poraz z rezultatom 16 : 12.
V zadnji tekmi proti domačinom so našemu predstavniku povsem pošle moči. Enostavno po hudih borbah s Trimom in Pivovarno Laško, kjer so fantje na igrišču pustili zadnji atom svoje moči, ni bilo možnosti za presenečenje proti Mokerc Igu. Ob tem so se trenerji odločili dati priložnost za igro vsem fantom, kar so s pridom izkoristili gostitelji in se veselili visoke zmage z 19 : 9.

Kljub 4. mestu v ekipi Jeruzalema ni bilo razočaranja, saj so se fantje borili po svojih najboljši močeh in pustili srce na igrišču, kar se jim bo v prihodnosti še vrnilo. Že sama uvrstitev na zaključni turnir glede na vse težave s poškodbami skozi celotno sezono je izjemen dosežek, saj so prav vse ekipe fizično močnejše. Fizična moč pa zaenkrat igra ključno vlogo pri mlajših selekcijah. Ko bodo fantje s fiziko primerljivi ostalim ekipam bo to ekipa, ki bo mlela po slovenskih igriščih, saj je v ekipi kup odličnih igralcev z neverjetnim rokometnim znanjem in tehniko.
Četrto mesto v državi so osvojili: Rene Rizman, Žan Firšt Šeruga; Nejc Štrucl, Niko Jovanovič, Luka Voljč, Žan Kociper, Kristjan Petek, Martin Hebar, Renato Kozel, Matej Niedorfer, Aleks Škorjanec, Anže Šoštarič, Nejc Zidarič, Lan Voršič, Gašper Hebar, Anže Notersberg, trener Iztok Luskovič in pomočnik trenerja Aljaž Kovačič.
Ne smemo pozabiti še na poškodovane igralce Jurček Korpič Lesjaka, Žaka Ciglarja in Aljoša Munda.
Ekipa letnikov 1999 bo sezono končala v soboto 26. maja s sodelovanjem na močnem turnirju v Trebnjem, kjer bodo sodelovale najmočnejše slovenske ekipe.

Rene Rizman (RK Jeruzalem) je dobro opravil svojo nalogo na Igu.

Nejc Zidarič (RK Jeruzalem) je bil med boljšimi posamezniki turnirja.

RK Jeruzalem MDA 1999 - 4. mesto v državnem prvenstvu