Če je že vroče med politiki – kot boste v teku oddaje slišali v poročilu s seje ormoškega sveta, pa je zunaj le pritisnil mraz, kot se za ta letni čas spodobi. Končno smo dočakali sneg:
Ormoški občinski svet se je v petek sestal na 28. redni seji in to je bila še ena izmed maratonskih sej, saj je trajala več kot sedem ur. Kar štiri ure so bile potrebne, da so svetniki s 16 glasovi „za“ in s tremi „proti“ sprejeli predlog Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje občine Ormož. (Zbrali smo nekaj “ostrih” izjav na seji).
V novem šolskem letu 2014/15 bo v Ormož možno obiskovati tudi šolo za vzgojiteljice oziroma vzgojitelje. Namreč, gimnaziji je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport končno odobrilo dodaten program. Novo perspektivo so predstavili na tiskovni konferenci minuli petek.
Če ne pomlad, pa potem poletje pa prinaša tudi NOVO lokacijo za ormoško knjižnico. Kot je znano bo knjižnica Franca Ksavra Meška kmalu svoje mesto dobila v zgradbi nekdanjega vrtca v Žigrovi ulici, kjer obnova zgradbe počasi, a zanesljivo poteka.

Ormožu so konec decembra odprli Center ponovne uporabe, ki se nahaja v pritličju zgradbe Ljudske univerze na Vrazovi 12. Centri ponovne uporabe delujejo tudi v Rogaški Slatini, Vojniku, Velenju, Tepanjah, Trebnjem, Kranju oz. Tržiču, v Ljubljani in sedaj tudi v Ormožu. Trgovinica bo svoja vrata odprla v prihodnjih dneh:

Med športnimi dogodki bo v ospredju uspeh mlade strelke Urške Kuharič, ki je na tekmovanju v Munchnu dosegla kriterij za evropsko prvenstvo v Moskvi.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.