Prireditev, ki bo v nedeljo, 3.07.2016 na grajskem dvorišču, pripravljajo člani OZVVS Ormož, PVD SEVER in OZSČ Ormož.
Posvečena bo obeležitvi 25. letnice vojne za Slovenijo 91 in delovanju braniteljev meje na območju nekdanje občine Ormož, ki so delovali vse od 27. 6. 91 pa vse do zaključka bojev in pripadnikov TO in policije, ki so bili angažirani pri varovanju meje po načrtu KAMEN in pri delovanju na mejnih kontrolnih točkah vse do odhoda JLA iz Slovenije.

Slavnostni govornik bo predsednik ZVVS general Ladislav Lipič. Kulturni program bodo prispevali člani Orkestra Slovenske vojske.
Ob prireditvi bodo na ogled postavili razstavo OZVVS Ormož in Vojaški muzej SV, na “Taktično tehničnem zboru bodo” pa bodo pripadniki 74. Pehotnega polka predstavili sodobno oborožitev. Po zaključku prireditve bo vsem udeležencem prireditve postrežen vojaški golaž, ki so ga bodo pripravili v kuhinj 670. Logističnega bataljona iz Slovenske Bistrice.

PROGRAM PROSLAVE:
– Otvoritev

– Pozdrav gostov

– Najava praporščakov

– koračnica

– Mimohod praporščakov

– Postrojitev praporjev na levi strani dvorišča

PROGRAM PROSLAVE:

o Himna

o Častno dejanje (izvajata Franc Puklavec in Tonček Murad v uniformi)

o Najava slavnostnega govornika predsednika ZVVS Ladislava Lipiča

o O OZVVS in PVD SEVER

o Najava podelitve Zahval OZVVS Ormož (podelita predsednik in sekretar v uniformah)

o Podelitev Zahval

o Najava odhoda praporščakov

o Odhod praporščakov

o koračnica

o Najava nastopa Orkestra SV

POLOŽILI VENEC K POMNIKU NA GOMILI

Delegacija OZVVS Ormož je danes, 1. julija položila cvetje k pomniku na Gomili pri Kogu in se poklonila spominu na trpljenje prebivalcev KS Kog ob besnenju in uničevalnem delovanju oklepne kolone JLA.slika_venec k spomeniku na Gomili2016_fotoFISER

V NEDELJO TRADICIONALNO SREČANJE VETERANOV IN KRAJANOV TUDI NA GOMILI

Prav tako v nedeljo ob 11.uri pa bo v spomin na dogodke v vojni za Slovenijo na območju Koga tradicionalno srečanje veteranov in krajanov s proslavo tudi na GOMILI, ki ga pripravljata PGD Hermanci in KS Kog.

(Fotografije: ARHIV OZ VVS ORMOŽ)