Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 1. 7. 2016, do 7:00 ure dne 4. 7. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 1. 7. 2016

Ob 07:00 smo bili obveščeni, da so delavci pri izgradnji vodovodnega omrežja v naselju Hermanci našli neeksplodirano bojno sredstvo. Na kraju je bilo s strani strokovnjaka ugotovljeno, da gre v danem primeru za minometno mino iz časa II. svetovne vojne. Mina je bila odpeljana v ustrezno skladišče.

Ob 08.00 uri smo na podlagi odredbe za prislini privod Okrajnega sodišča na Ptuju privedli osebo na zaslišanje.

Ob 13.39 smo v naselju Trgovišče obravnavali med sosedski spor med dvema sosedoma.

Ob 15.15 uri smo na parkirnem prostoru pri pokopališču v Ormožu obravnavali poškodbo vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil ter s kraja odpeljal.

Ob 20:20 uri smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju Obreža, policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo ob ugotovitvi in razjasnitvi vseh okoliščin tudi ustrezno zaključili.

Ob 23:45 uri smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Rakovci, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Vozniku je bil izdano obvestilo o odstop od ogleda.

 

SOBOTA 2. 7. 2016

Ob 9.46 smo bili obveščeni o vlomu v župnijsko cerkev v kraju Podgorci. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 15.20 smo v Koračicah vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljene in prepovedali nadaljnjo vožnjo,saj je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 1,48 mg/l. Vozniško dovoljenje in obdolžilni predlog bomo poslali pristojnemu sodišču.

Ob 22.38 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom s strani neznanega voznika. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 04.30 uri smo v Sodincih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

 

NEDELJA 3. 7. 2016

Ob 17:35 uri smo intervenirali v mestu Ormož, po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je ena oseba drugi osebi po telefonu grozila, da bo poškodoval njega ali njegovo vozilo. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je kršitelju na kraj bil izdan plačilni nalog.

Ob 04.55 smo v Ormožu obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 4. 7. 2016:

– V času od 27. 6. 2016 do 10. 7. 2016 poteka poostren nadzor cestnega prometa po »HITROSTI«

 

Pripravila: Mitja Novak, policist I in Edvard Cvetko, komandir