Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
4. 4. 2019, do 7.00 ure, dne 5. 4. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 4. 4. 2019:
Ob 11.00 uri smo bili obveščeni o požaru v kuhinji v Veliki Nedelji. Na kraju ugotovljeno, da je v ponvi zagorelo olje, ki je bilo pristavljeno na štedilnik. Opravljen ogled in napisali bomo poročilo na državno tožilstvo.

Ob 20.50 smo v Žerovincih vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 21.04 smo bili poslani v Sodince, kjer je med delom na njivi zagorel traktor in skoraj popolnoma zgorel. Opravljen je bil ogled, sledi poročilo na ODT.

Ob 6.18 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Loperšicah. Prijaviteljici, katera je povozila srno, smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek dne 5. 4. 2019 in preko vikenda:
– Izvajali bomo aktivnosti v cestnem prometu v zvezi poostrenega nadzora po akciji HITROST, ki poteka v času od 1. 4. pa do 7. 4. 2019.
– v soboto bomo v popoldanskem času na postajnem območju nudili asistenco radarju.
– V nedeljo v popoldanskem času bo izveden poostren nadzor HITROSTI
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir