Iz vsebine:
…in smo dočakali začetek novega šolskega leta: V občini Ormož se je novo šolsko leto začelo za 1007 osnovnošolcev in 269 dijakov. Na prvi šolski dan, 1.septembra smo se odpravili po osnovnih šolah v občini Ormož ter v Gimnazijo Ormož. Obiskali pa smo tudi osnovni šoli v Središču ob Dravi, in v Svetem Tomažu:

2. V nadaljevanju se odpravljamo na nekaj gradbišč v občini: Da bi razbremenili obrat v Odrancih podjetje Chartago načrtuje, da bodo od leta 2023 vozila Malibu Van izdelovali v novem obratu v Ormožu. Gradnja novega obrata poteka po načrtih:

3. Tudi komunalna ureditev čez 13 hektrajev zemljišč v ekonomsko poslovni coni gre h koncu. Občina jo ima v načrtu – v kratkem – razširiti še za 4 hektarje. V bodočnosti pa tudi območje glinokopa:
4. Projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Drave 2014-2020 je eden največjih na Ormoškem območju in prinaša izboljšanje javne storitve oskrbe s pitno vodo za uporabnike priključene na vodovodni sistem Ormož. Gradnja je v teku in teče po načrtih, kar pomeni, da bo zaključena konec leta:
5. Za konec pa še na kulturni dogodek v Miklavž pri Ormožu: Na god Svetega Avguština, v nedeljo, 28. avgusta je tam bila slovesnost v spomin na Godbo SLAVČEK, ki je sicer z delovanjem prenehala pred 60-timi leti. A je pred tem je dolga leta – v kraju in tudi v širši okolici – bila nepogrešljiva. Dogodek pa je prinesel še veliko več – spomin na domače velike glasbenike Avguština Rakušo, Vinka Štrucla starejšega, njegovega brata Stanka Štrucla in končno tudi Vinka Štrucla, mlajšega. Njihove avtorske skladbe pa so odigrali člani Godbe na pihala iz Kungote in Pihalni kvartet KD ORMOŽ: