Iz vsebine:
Mesec september sta v občini Ormož zaznamovala dva Krajevna praznika, in sicer Krajevni praznik KS Ivanjkovci in Krajevne skupnosti Ormož. V času krajevnih praznikov običajno pripravijo tudi proslave, ki so priložnost, da zaslužnim krajanom podelijo priznanja in plakete. Najprej poglejmo, kdo so dobitnik priznanj letos bili v Ivanjkovcih:

2. Tudi v Krajevna skupnost Ormož je praznovala. Na osrednji proslavi so zaslužnim krajanom podelili priznanja in plakete Krajevne skupnosti. Letos je priznanja prejelo 10 krajanov, med temi je bilo 5 šolarjev:

3. Tradicionalno drugo soboto v septembru so v Oljarni Središču ob Dravi pripravili Dan odprtih vrat. V času dogajanja so gostje lahko poskusili dobrote z bučnim oljem in degustirali različne okuse bučnega olja in praženih bučnic ter izbirali med ponudbo lokalnih ponudnikov:

4. Iz Gradišča v Svetem Tomažu pa prihaja KLIC na pomoč. Družina Plejnšek se znašla v finančni stiski, saj zdravljenje njihove Mie presega družinski buđet. Pomagajmo po svojih moče:

5. Prvo soboto v septembru je na ormoškem letnem kopališču v organizaciji Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport potekala prireditev ADIJO POLETJE, ki so jo združili z zaključkom vseslovenskega športno-humanitarnega projekta OKROG SLOVENIJE 2022 – ANŽETOVI TRIATLONI, ki ga je izvajala ekipa športnika Bogomirja Dolenca. Organizatorji so pripravili pester celodnevni športno-animacijski program, in ga izpeljali po načrtu, kljub temu, da je udeležba bila skromna. Zbrane športnike oziroma udeležence smo obiskali dopoldne, tik preden so se odpravili na kolesarjenje:

6. Med prireditvami v okviru krajevnega praznika Krajevne skupnosti Ormož je bila tudi Retrospektivna razstava del članov Likovno kulturnega društva LIKUDO. Razstavo je skupaj z Društvom pripravil Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, enota Ormož. Slovesnost ob otvoritvi razstave je bila prijeten kulturni dogodek:

7. Za konec pa nas pot vodila še na nogometne zelenice. Ormoški nogometaši so v derbiju 4. kroga doma premagali ekipo Pragerskega. Po uvodni odobritvi terena, ki zaradi dežja res ni bil najboljši, s strani sodniške trojke se je tekma lahko začela…