Iz vsebine:
Na svetovni dan turizma, 27.septembra je DESTINACIJA JERUZALEM v Grčiji prejela priznanje za uvrstitev med 100 najbolj zelenih destinacij na svetu. Gre za zelo pomembno priznanje, na katerega smo lahko več kot ponosni. Prav tako pa je razveseljiva pridobitev 𝙢𝙚𝙙𝙣𝙖𝙧𝙤𝙙𝙣ega 𝙘𝙚𝙧𝙩𝙞𝙛𝙞𝙠𝙖𝙩a 𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙠𝙚𝙮 oziroma 𝙕𝙚𝙡𝙚𝙣ega 𝙠𝙡𝙟𝙪ča za ormoški grad in hostel, ki ga je Javnemu zavodu za turizem, kulturo in šport uspelo pridobiti v poletnih mesecih. Zeleni ključ namreč predstavlja vodilni standard za odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja na področju turizma:

2. V nadaljevanju pa v občino Središče ob Dravi, kjer bodo kmalu začeli z urejanjem tamkajšnje ekonomsko poslovne cone LIPJE. Pogodbo u izvajalcem Komunalnim podjetjem Ormož so podpisali pred kratkim:

3. Še ostajamo v občini Središče ob Dravi, kjer v teh dneh v okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Drave – 2014-2020 poteka gradnja vodovoda na območju Vodrancev. Kot je znano gre za največji in najpomembnejši skupni projekt občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, ki je sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada:

4. Sedaj pa v občino Sveti Tomaž, kjer so sredi septembra – v tamkajšnjem poslovno-stanovanjskem objektu -odprli lekarno in fizioterapijo. Gre za pridobitev, ki so se je občani zelo razveselili, saj sta jim v smislu zdravstvene oskrbe precej približani še dve pomembni zdravstveni dejavnosti. Pridobitvi primerno je potekala tudi svečanost ob otvoritvi:

5. Podhod na ormoški železniški postaji ima odslej bolj svež in predvsem bolj pester izgled. Potem, ko je Niko Sovič leta 2020 v organizaciji Mladinskega centra Ormož v sodelovanju z Slovenskimi železnicami, domiselno poslikal eno stran, je z novimi risbami oživela še druga stran, za kar so poskrbeli dijaki ormoške gimnazije pod mentorstvom profesorice Janje Rudolf:

6. Minuli petek se je v Ormožu ustavila karavana študijskih krožkov v Sloveniji. Karavano v Ormožu sta organizirala Andragoški center Slovenije in Ljudska univerza Ormož. Tokrat je bila posvečena podnebnim razmeram – in se je imenovala Podnebna karavana študijskih krožkov. Mentorji študijskih krožkov so tako izpostavili teme povezane s trajnostjo, spoznavali Ormož, se družili in izmenjali številne izkušnje. Pridružili smo se jim pred Grajsko pristavo na uradni slovesnosti: