Iz vsebine: Zaradi dopustov, žal zamujamo s prispevkom o velikem uspehu gasilcev PGD Podgorci, kar pa ne pomeni, da ves čas gasilske olimpijade v Celju nismo navijali zanje in se razveselili njihovega uspeha. Članom A iz PGD Podgorci, oziroma skupini desetih mladih fantov z mentorjem Jožetom Sladnjakom in kondicijskim trenerjem Bojanom Cunkom, je namreč uspel zgodovinski podvig: osvojili so bronasto olimpijsko medaljo. Ob vrnitvi z olimpijade so jim domačini v Podgorcih pripravili veličasten sprejem:

2. Tudi v avgustu je bila vrsta družabnih dogodkov. Naslednji, ki smo ga zabeležili je bil tekmovanje v oranju s starodobnimi traktorji in starodobnimi plugi na Krčevini. Tekmovanje organizira Društvo starodobnikov Miklavž pri Ormožu. Za pokale in prehodni pokal Društva je letos tekmovalo kar 25 oračev:

3. Tradicionalna prireditev POLETJE NA KOGU je tudi letos prinesla vrsto zanimivih dogodkov, ki so se zvrstili od 5.do 14.avgusta. V organizacijo prireditev POLETJE NA KOGU se vsako leto poleg domačega Turistično kulturnega društva, vključijo vsa ostala kogovska društva, a tudi zanimivi posamezniki. Med temi sta tudi umetnika, zakonca Pauline in Remi Fourre, Paulin in Remi Fure- tujca, ki sta pred dvema letoma dom našla na Kogu, natančneje v Jastrebcih. Zakonca sta vsestranska umetnika, slikarja in kiparja, ki sta v času POLETJA NA KOGU svoja dela razstavila v Košarkini hiši.

4. Strmec pri Ormožu, je vas v KS Velika Nedelja, ki se razprostira na hribu okrog 280 metrov nadmorske višine, zahodno od Lešnice. Domačini ga ne bodo zgrešili, prišleki pa bodo vprašali… Kakor koli: Vas šteje okrog 80 prebivalcev, ki so pred leti sklenili, da se bodo več družili. Tako so si omislili družabna srečanja, ki se jih udeležijo domačini vseh generacij, na druženja pa povabijo tudi Strmčane, ki jih je življenjska pot odnesla v svet, in danes živijo drugje… Eno izmed takšnih srečanj je bilo minulo soboto:

5. V Cerovcu Stanka Vraza (KS Ivanjkovci) je na dan Marijinega vnebovzetja potekala tradicionalna prireditev POZDRAV TRGATVI, ki jo organizira TKD Ivanjkovci. Postavili so klopotec, imeli sveto mašo, podelili plaketo in priznanje Stanka Vraza, tekmovali v kuhanju jedi v kotlih – okronali novo vinsko kraljico Jeruzalemsko-ormoških goric. Zanimivo je to, da peta po vrsti ni vinska kraljica, pač pa vinski kralj: