Strmec pri Ormožu, je vas v KS Velika Nedelja, ki se razprostira na hribu okrog 280 m nadmorske višine zahodno od Lešnice. Domačini ga ne bodo zgrešili, prišleki pa bodo vprašali… Kakor koli: Vas šteje okrog 80 prebivalcev, ki so pred leti sklenili, da se bodo več družili. Tako so si omislili družabna srečanja, ki se jih udeležijo domačini vseh generacij, na druženja pa povabijo tudi Strmčane, ki jih je življenjska pot odnesla v svet, in danes živijo drugje…
Eno izmed takšnih srečanj je bilo minulo soboto:

Kljub deževni soboti, blatu in vse kar spada zraven, se Strmčani niso predali. Tudi tisti Strmčani od daleč se dežja niso prestrašili. Prišli so od vsepovsod in šotor, ki je zbranim ponujal streho nad glavo, je pokal po šivih. Nekaj zaradi števila zbranih, še najbolj pa od dobre volje, in odličnega vzdušja. Za glasbo je skrbel DJ Jure iz Ptuja, in ni jih bilo malo, ki so tudi zaplesali. »Strmec poje in pleše« je glasilo vabilo na letošnje srečanje, ki je potekalo na igrišču pri Anakondi. Od kod takšno ime, nam ni uspelo izvedeti, a je verjeti, da gozdna jasa služi splošnemu rekreativnemu namenu vaščanov in sončenju kakšne izmed kač.
Takšna srečanja služijo običajno športnim igram, kar letos zaradi dežja ni bilo mogoče, pa so srečanje popestrili drugače. Uradni del je pomenil pozdrav koordinatorja prireditve Matjaža Kosija in predaji pokala. Pokal namreč prejme skupina, ki je srečanje dolžna organizirati naslednja. Tako je skupina Mladi Val, ki je srečanje organizirala tokrat, pokal predala skupini Šok soba, ki bo takšno srečanje pripravila prihodnje leto. Sledil je KVIZ. Sodelovali sta dve ekipi, sestavljeni iz petih Strmčanov, ki sta odgovarjali na vprašanja, takšna, na katera odgovore dejansko lahko poznajo le Strmčani… Tako je tudi kviz prinesel veliko zabave in smeha.
In, ko je prenehalo deževati, in je bilo še nekaj svetlobe, je bila priložnost za skupinsko sliko, ki bo ostala v spomin na šesto srečanje, ki pa se je potem nadaljevalo neodvisno od dnevne svetlobe.

Ujeti trenutki: