Iz vsebine:
V oddaji se bomo najprej seznanili s projektom »Razpršeni hotel« na Ormoškem, ki predstavlja možnost turističnih nastanitev v različnih hišah in sobah ali praznih vikendih, ki so na različnih lokacijah po občini, a so povezane v celoto z dogovorjenimi standardi kakovosti storitev, ki pa tako ponudnikom kot gostom ponuja učinkovite centralizirane storitve ( kot so: rezervacija, prijava, promocija in podobno. ) Tako razpršene turistične namestitve z enotnim nastopom postanejo »hotel«, ki bi z dobro organiziranostjo lahko ponujal večje število nočitvenih kapacitet v vseh treh občinah na Ormoškem. Projekt so izvajalci minuli teden predstavili na novinarski konferenci, ki je potekala v Košarkini hiši na Kogu:

2. V Cerovcu Stanka Vraza (KS Ivanjkovci) je danes potekala tradicionalna prireditev POZDRAV TRGATVI, ki jo organizira TKD Ivanjkovci. Postavili so klopotec, imeli sveto mašo, podelili plaketo in priznanje Stanka Vraza, tekmovali v kuhanju jedi v kotlih – okronali novo vinsko kraljico Jeruzalemsko-ormoških goric. Zanimivo je to, da peta po vrsti ni vinska kraljica, pač pa vinski kralj:

3. Na levi s ceste od Ormoža proti Miklavžu pri Ormožu smo že od lanskega leta lahko videli, da se na kmetiji Glavinič gradi. Kmalu se je dalo opaziti, da nastajajo lesene hiške, ki so kot vlite v pristno okolje vinogradov in polj. In je prišel dan, ko so Glaviničevi s slavnostno otvoritvijo svetu pokazali novo pridobitev, ne le za svojo turistično kmetijo, tudi za celotno Destinacijo Jeruzalem: