Civilna iniciativa Cvetkovci za obvoznico Ormož-Ptuj bo v sodelovanju z Civilno iniciativo Ptujska obvoznica iz Spuhlje v petek, dne 28.06.ob 18.uri v Cvetkovcih ob prehodu za pešce pri avtobusni postaji, izvedla mirni protestni shod.

Civilna iniciativa PROTESTNI SHOD pripravlja s sledečim namenom:

– seznaniti ožjo in širšo lokalno skupnost o problematiki povečanja tranzitnega prometa,
– opozoriti predvsem širšo javnost (celotno Slovenijo), da je domačinom dovolj sprenevedanj in prestavljanja rokov za izgradnjo obvozne ceste Ormož – Ptuj , ki traja že skoraj 30 let
– opozoriti na problem nivojskega križanja regionalne ceste in železnice v Mihovcih pri Veliki Nedelji.

Protest bo potekal mirno, zagotavljajo organizatorji. Večina udeležencev bo pešcev, ki bodo zaradi varnosti oblečeni v odsevne varnostne jopiče. Sprehajali se bodo po pločniku in s transparenti opozarjali na navedeno problematiko.
Med protestniki bodo tudi kolesarji in kmetje s traktorji in kmetijskimi strojnimi pripomočki.
Vsi udeleženci se bodo obvezno držali cestno prometnih predpisov in bodo upoštevali navodila policistov. Gre torej (zaenkrat) za miren protestni shod, ki bo služil kot opozorilo, da je obvoznica (nova cesta Ormož – Ptuj) nujno potrebna za kvalitetnejše življenje prebivalcev na tem koncu Slovenije.

Organizatorji k protestu pozivajo čim več enako mislečih občanov, posameznikov, društev in drugih organiziranih skupin oziroma VSE, ki jim ni vseeno…


(Fotografije: Zdravko Munda)