Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
20. 6. 2019, do 7. ure dne 21. 6. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 20. 6. 2019:

Ob 8:34 uri je oškodovanka na policijski postaji prijavila tatvino denarja, ki je bila izvršena včeraj v Središču ob Dravi. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano KD Tatvine.

Ob 10:45 uri je še druga oškodovanka na policijski postaji prijavila tatvino denarja, ki je bila izvršena 10.6.2019 v Središču ob Dravi. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in evidentirano KD Tatvine.

Ob 17:17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na LC v naselju Grabe. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila. Prav tako je povzročitelj povzročil nesrečo pod vplivom alkohola, saj je imel 1.25 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormož.

Ob 19:50 uri smo bili obveščeni, da se je na območju naselja Sejanci k vaščanki zatekel neznani moški, kateri je kazal psihične motnje, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan v psihiatrično bolnico Ormož, kjer je ostal na zdravljenju.

Ob 21:07 uri smo na območju občine Sveti Tomaž, osebi zasegli posušene rastlinske delce, rjavo-zelene barve, za katere se sumi da je marihuana. Po sprejeti strokovni analizi sledi zoper občana ukrep prekrškovnega organa.


Napoved aktivnosti preko vikenda:

– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).
– glede na ugodne vremenske razmere, je pričakovati na cesti večje število enoslednih vozil (kolesa, motorna kolesa, mopedi…), zato velja nasvet vsem voznikom, da spoštujejo cestno prometne predpise, upoštevajo predpisano hitrost vožnje in ne vozijo pod vplivom alkohola.
– do 23. 6. 2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa po hitrosti.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir