V Ivanjkovcih letos praznujejo 50 let vrtca. Osrednja prireditev je potekala minuli petek v telovadnici tamkajšnje osnovne šole, ko so se spomnili začetkov organiziranega varstva otrok, ki segajo v leto 1974 na Svetinje:

 

Tako kot je v Ivanjkovcih običajno so slovesnosti ob 50.obletnici vrtca prisostvovali številni krajani, med katerimi so bili nekdanji in sedanji zaposleni v vrtcu, ter gostje, med katerimi sta bila podžupan občine Ormož Zlatan Fafulič in dr. Milena Kerndl, predstojnica Zavoda za šolstvo, OE Maribor.  Z organiziranim varstvom otrok, so v KS Ivanjkovci začeli leta 1974, ko je v šolski stavbi na Svetinjah bil ustanovljena enota Vzgojno izobraževalnega zavoda Vrtec Ormož – je v svojem govoru povedala današnja ravnateljica OŠ Ivanjkovci, Nada Pignar. Leta 1990, ko se je osnovna šola s Svetinj preselila v novo zgradbo v ivanjkovsko dolino, se je v dolino preselil tudi vrtec, ki vse od leta 2012 tudi deluje v sklopu OŠ Ivanjkovci.  Zaradi utesnjenosti so prostore vrtca v letih 2018/2019 razširili, in danes vrtec deluje v 4 oddelkih, ki jih skupaj obiskuje 51 otrok; je še dodala Nada Pignar.

Potem je zbrane pozdravil in vrtcu oz. osnovni šoli čestital ob jubileju podžupan občine Ormož Zlatan Fafulič, ki je jubilantom izročil tudi občinsko jubilejno priznanje.  O odličnem sodelovanju z vrtcem Ivanjkovci je v nadaljevanju spregovorila tudi dr. Milena Kerndl, predstojnica Zavoda za šolstvo, OE Maribor, otroci iz vrtca in osnovnošolci pa so v nadaljevanju prisotne razveselili z vedrim kulturnim programom in tako dokazali, da so še kako vešči nastopanja.

OŠ Ivanjkovci je ob 50.obletnici domačega vrtca razpisala tudi likovni natečaj z naslovom »Jaz in moj vrtec« na temo »Vrtec ima rojstni dan« Na natečaj je prišlo 118 likovnih del iz vrtcev v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Dela so razdelili v 2 kategoriji, najboljše 3 risbe v vsaki kategoriji so na koncu slovesnosti tudi nagradili.  Vsa likovna dela prispela na natečaj ter fotografije nastale skozi petdeset let delovanja vrtca v Ivanjkovcih si je bilo možno ogledati na priložnostni razstavi.