Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 23. 2. 2024 do 7.00 dne 26. 2. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 23. 2. 2024

 

Ob 21.00 so policisti pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli pet drž. Afganistana. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

 

SOBOTA 24. 2. 2024

 

Ob 11.21 so policisti imeli v postopu tujko, katera je  vsiljivo beračila pred trgovskim centrom. Na kraju je bila tujki izrečena globa zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

Ob 11,30 so policisti od oškodovanca sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

 

Ob 14.03 so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Od oškodovanca sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe. Na državno tožilstvo bo poslana kazenska ovadba.

 

 

NEDELJA 25. 2. 2024

Ob 05.40  so policisti pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli štiri  drž. Afganistana. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

 

Ob 18.25 smo bili obveščeni o namernem poškodovanju osebnega avtomobila s strani znane osebe. Na kraju so policisti od oškodovanca sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

 

Ob 23.45 so policisti v postopku vozniku OA zaradi znakov simptomov odredili strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog, katerega je voznik odločno odklonil. Vozniku prepovedana nadaljnja vožnja, sledi hitri postopek na OS.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 2. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ