TOREK 12. 12. 2017:

Ob 08:21 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, trčenje v srno na LC izven naselja Dobrava. Srna je s kraja pobegnila. Voznici OA je bilo na kraju izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja PN.

Ob 09:05 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na enem od ormoških parkirišč. Po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih je patrulja pobeglega voznika ob 11:30 uri istega dne izsledila na domu, ter mu izdala/vročila plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPrCP.

Ob 09:31 smo bili opozorjeni na ponovni pojav beračenja NN oseb v TC Holermous v Ormožu, vendar nam jih ni uspelo izslediti.

Ob 10:15 smo bili obveščeni o zdrsu tujega tovornega vozila na LC v Lešniškem vrhu. Ugotovljeno je bilo, da v danem primeru ne gre za prometno nesrečo, zato so policisti napisali uradni zaznemek.

SREDA 13. 12. 2017:

Ob 10:49 je občanka iz okolice Sv. Tomaža naznanila, da jo je znana oseba zopet žalila pred njeno stanovanjsko hišo. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Ob 11:55 nas je oškodovanka iz vasi Podgorci obvestila, da jo je znani storilec, udaril po telesu, ko je šla peš mimo njegove stanovanjske hiše. Na kraju je bil od oškodovanke, sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti. Oškodovanka ja sama poiskala zdravniško pomoč. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 14:10 smo bili obveščeni o poškodbi vratc dveh elektro-omaric razsvetljave na igrišču v Ivanjkovcih. Opravljen je bil ogled poškodbe, po pisni prijavi lastnika objekta sledi ustrezen ukrep.

Ob 16:35 smo bili obveščeni o trčenju voznika osebnega avtomobila v psa, na cesti v naselju Cvetkovci. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil ZPrCP.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 14. 12. 2017:
– V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bomo izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Policisti bodo pri rednem delu izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v cestnem prometu. Prav tako bodo ob rednem delu izvajali aktivnosti v zvezi zimske službe.

PRIPRAVILI:
Mitja Novak, policist I,
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir