ROKOMET:
Prvi Ormožan v Bundesligi!

Kapetan rokometnega kluba Gorenje Velenje Marko Bezjak (letnik 1986) utegne že po koncu letošnje sezone zapustiti državne prvake in okrepiti nemški SC Magdeburg, s katerim ima podpisano pogodbo od sezone 2013/14.
Slovenski rokometni reprezentant in član velenjskega Gorenja Marko Bezjak bo športno pot zanesljivo nadaljeval v nemški Bundesligi, a zaenkrat ostaja odprto vprašanje, ali bo Rdečo dvorano zapustil po koncu letošnje ali šele naslednje sezone. Ormožan je z gladiatorji, kjer si kruh služita tudi Jure Natek in Aleš Pajovič, sklenil od tekmovalnega leta 2013/14, glede na aktualno finančno stanje pri velenjskem prvoligašu, kjer se po koncu sezone obeta znižanje proračuna, pa bi lahko ob primerni odškodnini odšel že prej.

Marko Bezjak je ormoški dres zamenjal za velenjski. Le tega bo zamenjal z dresom Magdeburga. Mogoče že v sezoni 2012/2013?

Zanj so se lep čas zanimali tudi pri madžarskem Veszpremu, a organizator igre se je odločil prihodnost graditi v veliko bolj kakovostni Bundesligi. Njegov obstanek v klubu tudi v prihodnji sezoni pa naj bi bil v veliki meri povezan z obstankom posameznih nosilcev igre. Nobena skrivnost ni, da imajo primerne ponudbe za odhod levi zunanji Klemen Cehte, da je podaljšanju navkljub evropskim klubom zanimiv Jure Dolenec, eden tistih, ki utegne zapustiti klub, pa je tudi srbski reprezentant Nikola Manojlović. Ob tem dodajmo, da veliki večini članov novih slovenskih državnih prvakov pogodba poteče po koncu naslednje sezone, v kolikor želijo v klubu kaj zaslužiti, pa bodo morali koga izmed nosilcev igre prodati pred iztekom sklenjenih dogovorov.

Bezjaka bo Gorenja težko zadržalo v dresu Os že v sezoni 2012/2013. Darko Cingesar bi naj bil menajva za Ormožana v dresu Gorenja.

Carstens navdušen
Eden tistih, ki si je najbolj prizadeva za prihod 25-letnega Bezjaka v predmestje Berlina, je bil trener Frank Carstens, igro pa želi po njegovem prihodu graditi ravno na njem: “Z Markom smo pridobili izjemnega rokometnega talenta, ki nas lahko popelje v Evropo. Pri 25 prevzema odgovornost in iz dvoboja v dvoboj dokazuje, da gre za izjemnega rokometaša. Gre za odličnega organizatorja, ki lahko tudi sam odloči dvoboj.“ Sprva so si v Magdeburgu želeli predvsem Koprčana Deana Bombača.

Kot so sporočili iz Magdeburga, naj bi bila želja Marka Bezjaka, da za Magdeburg zaigra že v naslednji sezoni. “Seveda ga bomo pri tem podprli in o tem se bomo pogovorili z njegovimi zdajšnjimi delodajalci,” je povedal poslovodja kluba Marc-Henrik Schmedt in pristavil, da je klub na ta način napravil nov korak k načrtovanim krepitvam in razvoju.

“S pogodbo z Markom Bezjakom smo dobili enega najbolj talentiranih organizatorjev igre v Evropi, ki je s svojimi 25 leti svojo kakovost že potrdil na mednarodnem prizorišču. Krasi ga izredna kombinacija organizacije igre in nevarnih strelov na gol,” pa je bil poln hvale na Bezjakov račun trener Frank Carstens. V Magdeburgu že igrata slovenska rokometaša – Aleš Pajovič in Jure Natek.

V prihodnosti še lahko računamo na odhod kakšnega izmed talentiranih ormoških rokometašev v Bundesligo. Le trdo je treba trenirati in si dovolj želeti.