ROKOMET, 1. SRL, 20. krog:
Brez obrambe enostavno ne gre
Branik Maribor – Jeruzalem Ormož 40 : 34 (21 : 19)
Branik:
Čudič G. (6 obramb), Pešić (7 obramb); Štefanič 3, Mirković, Tarabochia 3, Svalina 2, Oštir, Špelić 10, Špende, Razgor 6, Pučnik, Zarabec 4 (1), Šoštarič 7, Sok 2, Šimič, Mlakar 3; Trener: Marko Šibila
Jeruzalem: Žuran (1 obramba), Belec (7 obramb); Mavrič, Rajšp 1, Bogadi 7, Žmavc, Radujkovič 2, Čudič B. 5 (2), Gregorc 3, Hrupič, Mesarič 1, Kljajič 6, Šišmanovič 9; Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Branik 1/1, Jeruzalem 2/2.
Izključitve: Branik 6, Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Nikola Špelić (Branik Maribor).

Nikola Špelić (RK Branik Maribor) je bil najboljši poameznik tekme.

Zaradi sobotnega evropskega nastopa Mariborčanov proti norveškemu Elverumu v Pokalu EHF sta ekipi Branika in Jeruzalema tekmo 20. kroga odigrali že v sredo. Z evropskega gostovanja na Danskem se je četa trenerja Marka Šibile vrnila šele v ponedeljek zvečer, zato so Vinarji pred tekmo na Taboru upali na utrujenost nasprotnika ter po dobri predstavi proti Svišu po tihem računali na presenečenje. Gostom je odlično kazalo do 26. minute, ko je izid še zadnjič bil poravnan na 16 : 16. Pred tem so v 8. minuti Jeruzalemčki vodili za tri točke, 4 : 7. Na vodstvo Ormožanov so Mariborčani odgovorili z delnim izidom 7 : 1 in prevzemom vodstva v 15. minuti z 11 : 8. V osmih minutah je Jeruzalemu uspelo le enkrat preko Davida Bogadija zatresti mrežo bivšega soigralca Gregorja Čudiča. V domači vrsti je blestel hrvaški reprezentant Nikola Špelić, ki je do odmora dosegel kar 7 točk. Uspešna v 1. polčasu sta bila tudi bivša Ormožana na mariborski desni strani Tadej Sok In Aljoša Štefanič, ki sta skupaj v prvem delu dosegla 5 zadetkov. Če je v 1. polčasu igrala premešena zasedba Maribora pa je v nadaljevanju trener Šibila na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo z vratarjem Ivanom Pešićem na golu, s Simonom Razgorjem in Mariom Šoštaričem na krilih, ter Mihom Zarabcem na srednjem zunanjem. Dobrih deset minut nadaljevanja je potreboval Maribor, da je zlomil odpor Vinarjev. V 41. minuti je na semaforju pisalo 31 : 22 v korist gostiteljev. Obramba Jeruzalema, ki je bila proti Svišu odlična tokrat ni delovala po željah in je preveč pokala po šivih. Ne smemo pa pozabiti da Branik in Sviš ne moremo metati v isti koš, saj so Mariborčani bistveno kvalitetnejši in so jim letos odprta vrata do končnega tretjega mesta v državi. Do konca tekme bližje kot na pet točk zaostanka gostom več ni uspelo priti in na sosedskem derbiju je sledila mirna končnica in zmaga je zasluženo pripadla Braniku.

Tadej Sok, Aljoša Štefanič in Gregor Čudič so bivši rokometaši Jeruzalema, ki danes igrajo za Maribor.

Izjave:
Marko Šibila (trener Branik Maribor): Moram reči, da smo danes rutinsko opravili svoje delo. Tudi na začetku, ko nam igra ni povsem stekla so igralci hitro našli svoj ritem in nato je bilo vse lažje. V 2. polčasu smo to še samo stopnjevali in zasluženo premagali nasprotnika. Bi pa čestitat tudi igralcem Ormoža, ki so pokazali svoje znanje in kvaliteto.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Škoda, da nam ni stekla igra v obrambi, saj bi se lahko dlje časa upirali kvalitetni zasedbi iz Maribora. Še naprej ostaja naš osnovni cilj, da poskušamo osvajati točke proti sebi primerljivim ekipam. Zdaj imamo dovolj časa, da se dobro pripravimo na gostovanje Izole na Hardeku, ki spada med tiste ekipe, ki so za nas premagljive.

MLAJŠE SELEKCIJE, razpored tekem:
Jeruzalemčke čaka nekaj zanimivih obračunov

četrtek 14. 2. 2013 ob 17.00 uri – SDA: Brežice Krško – Jeruzalem Ormož – TEKMA JE ODPOVEDANA ZARADI SLABIH VREMENSKIH RAZMER!
petek 15. 2. 2013 ob 19.30 uri – SDB: Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož
sobota 16. 2. 2013 ob 11.30 in 12.30 uri – MDA in MDB: Slovenj Gradec – Jeruzalem Ormož
nedelja 17. 2. 2013 ob 11.00 uri – KADETI: Jeruzalem Ormož – Branik Maribor