Minuli dnevi so minili v znamenju pusta, a tudi Dneva kulture. Osrednja občinska proslava je bila v petek, kjer so zaslužnim za udejstvovanje na področju kulture in športa podelili tudi priznanje. Za uvod v proslavo je tradicionalno poskrbel Trobilni sekstet Glasbene šole Ormož, pod vodstvom Slavka Petka, ki je zaigral pred vhodom v dvorano.
Ob Dnevu kulture so povsod naokrog potekale številne proslave. Tudi v Osluševcih, kjer proslavo pripravi domače kulturno društvo, kot po navadi pa so medse povabili tudi goste, boste videli v naslednjem prispevku.
Območna enota Zavarovalnice Triglav v Mariboru v okviru svojih družbeno odgovornih prizadevanj izvaja projekt postavitve ptičjih krmilnic na Štajerskem. V okviru projekta so obiskali tudi Dom starejših občanov v Ormožu.
Za nami pa so tudi pustni dnevi. Bilo je krofov, mask in veliko veselja. Predvsem za naše najmlajše. V ormoškem vrtcu so se „male maškare“ na pohod po mestu odpravili že v ponedeljek dopoldan.
Zaradi sneženja so organizatorji (Javna razvojna agencija oziroma TIC in ormoška enota Muzeja Ptuj Ormož) odpovedali tradicionalni ormoški pustni karneval po mestnih ulicah. A nekaj malega se je vseeno dogajalo, kot boste videli v nadaljevanju.
Toliko bolj pa je minulo soboto vreme bilo naklonjeno organizatorjem pustnega karnevala v Središču ob Dravi, kjer se je kot po navadi zbrala množica radovednežev in z navdušenjem sledila mimohodu številnih mask
Čas namenjen pregledu športnih dogodkov pa v tokratni oddaji namenjamo futsalu in rokometu.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.