ROKOMET:
Trimo gost Hardeka v 18. krogu; Podelitev štipendije Iztoka Puca
V soboto 28. februarja ob 19.00 uri je pred Ormožani prva domača tekma v letu 2015. Na Hardeku bo gostovala za Jeruzalem zmeraj neugodna zasedba Trima, ki preseneča iz sezone v sezono in trenutno zaseda visoko četrto mesto. Ormožani so po dveh zaporednih porazih zdrsnili s šestega na osmo mesto.
Tekma je vredna ogleda in ena najzanimivejših, kar jih ponuja 18. krog NLB leasing lige.

Na Hardek prihaja tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec

Med odmorom članske tekme bo podeljena štipendija Iztoka Puca, odličnega rokometaša, ki je leta 2011 izgubil boj z rakom. Puc je v preteklosti nosil reprezentačni dres Jugoslavije, Hrvaške in Slovenije. Z vsemi tremi reprezentancami je sodeloval na olimpijskih igrah in osvojil dve medalji.
Leta 1996 je v Atlanti z Hrvaško osvojil zlato, leta 1988 v Seoulu z Jugoslavijo bronasto medaljo, leta 2000 pa je s Slovenijo v Sydneju osvojil 8. mesto.
Mreže nasprotnikov je Puc paral v dresu Šoštanja, banjaluškega Borca, Zagreba, Celja in nazadnje Prul.
Prejemnik štipendije je 16 – letni nadarjeni Ormožan in član slovenske reprezentance mlajših kadetov Tilen Kosi. Dijak drugega letnika Gimnazije Ormož barve Jeruzalema brani v kadetski, mladinski in članski vrsti.

Štipendija je s strani Rokometne zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije podeljena le enemu športniku v državi. Na Hardeku bo pri podelitvi štipendije sodeloval sam predsednik Olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec.

Tilen Kosi - dobitnik štipendije Iztoka Puca

Tilen Kosi – dobitnik štipendije Iztoka Puca

Kosija z ostalimi Ormožani, Gašperom Horvatom, Dominikom Ozmecem in Mihom Kavčičem ter trenerjema Sašom Prapotnikom in Urošem Krstičem v ponedeljek 9. marca 2015 čaka nova reprezentančna preizkušnja. V Podčetrtku bo reprezentanca Slovenije, mlajši kadeti, v okviru priprav na Olimpijski festival evropske mladine odigrala tekmo proti Gruziji, ki bo od 26. julija do 1. avgusta gostitelj festivala. Slovenska rokometna reprezentanca bo branila zlato kolajno osvojeno izpred dveh let v Utrechtu.