Ormoški pihalni orkester na Pustnem karnevalu v Ormožu 2013

Ormoški pihalni orkester, ki letos praznuje 127 letnico svojega delovanja, je vsaj zadnjih 50 let vsako leto igral tudi na ormoškem pustnem karnevalu. Vrli godbeniki se nikoli niso ustrašili ne vročine ne zime. Igrali so tudi tista leta, ko je bil ormoški karneval od lokalnih oblasti praktično prepovedan. Igrali so tudi takrat, ko je bilo v Ormožu toliko snega, da so ga pred karnevalom morali odvažati. Vsako leto so se godbeniki skupaj s kurenti trudili pregnati zimo in priznati je treba, da jim je zmeraj to tudi uspelo. Tako so godbeniki negovali tradicijo »fašenka« v Ormožu.
S pustnim karnevalom bi v Ormožu bilo treba na vsak način nadaljevati, saj Ormož nima dosti tradicionalnih prireditev na katere bi Ormožani bili lahko ponosni.

Mogoče bi bilo treba Pusta malo prestaviti, na junij ali celo julij. Če pogledamo v Južno Ameriko v Rio de Janeiro, jim tam kar uspeva. Iz karnevala delajo velik biznis, pa tudi za pustna oblačila ni treba dosti investirati. Plesalke se obdajo z nekaj peresi in so vsi zadovoljni.

Da bi malo približali dogajanje iz Rio de Janeira Ormožu so naši godbeniki letos nabavili mehiška oblačila, v upanju seveda, da bo pusti karneval v Ormožu prihodnja leta v poletnih mesecih. No mogoče pa se bo to zgodilo že letos.

Kljub slabemu vremenu pa, da zima ne bi ostala v Ormožu za vedno, so godbeniki tudi letos na pustni torek malo zabobnali. V upanju seveda, da prihodnja leta v februarju več ne bo zime.

Dirigent:
Slavko Petek