ROKOMET, NLB leasing liga:
Na Hardeku derbi 18. kroga in podelitev Pucove štipendije

Pred rokometaši Jeruzalema je prva prvenstvena tekma v letu 2015. Gostje Hardeka v 18. krogu NLB leasing lige bodo rokometaši Trima, ki kljub številnim odhodom presenečajo iz sezone v sezono in trenutno s 26 točkami zasedajo visoko 4. mesto. Le dve točki Trebanjci zaostajajo za tretjeuvrščenim Mariborom, pred najbližjim zasledovalcem Ribnico pa že imajo šest točk naskoka. Tekmo na Hardeku, ki se bo pričela v soboto 28. februarja ob 19.00 uri, lahko mirne duše poimenujemo derbi tega kroga. Gostitelji so letos 87 odstotkov točk osvojili na domačem parketu. Trimo je v gosteh gladko premagoval ekipe v rangu Jeruzalema: zmage v Slovenj Gradcu, Izoli, Ljubljani s kar +9, v Ivančni Gorici s +7. Blizu točk so bili tudi na gostovanju v Mariboru, kjer so klonili le za zadetek (30 : 29). Zanimiva ekipa, kjer je prvi strelec Luka Florjančič (93 zadetkov), kateri kot desničar igra na desnem krilu. Edini pravi levičar in desni zunanji je Klemen Sašek, ki je pred sezono prispel iz sosednje Ivančne Gorice. Po odhodu Sebastjana Skubeta, Staša Skubeta, Miha Zarabca in Anžeta Ratajca je dirigentsko palico in kreiranje trebanjske igre v svoje roke prevzel Rok Skol (letnik 1993), ki je obenem še eden najboljših izvajalcev sedemmetrovk v ligi (45/54; 83 % uspešnost). V obrambi ogromno dela opravita Jure Sušin in Gregor Potočnik, ki na Dolensjkem nastopa kot posojeni rokometaš Celja. Tu sta še neugodna in povsem atipična krožna napadalca izkušeni Marko Radelj in Tevž Grandovec. Oba se odlično znajdeta ne samo na šestmetrski črti, ampak tudi precej globlje, kjer s svojim hitrim gibanjem povzročata obilo težav nasprotnikom. Ekipa je izjemno uigrana in disciplinirana ter v Ormož prihaja v vlogi favorita. Vinarje je izjemno razveselila vrnitev po poškodbi Bojana Čudiča (61/71; 86 % uspešnost izvajanja sedemmetrovk), ki pa je še daleč od prave forme. Žal je poškodba hrbta z rokometnih igrišč oddaljila najstarejšega moža NLB leasing lige Sinišo Radujkovića. Rade je že izpustil tekmo v Izoli, poškodba pa je tako huda, da bo trener Saša Prapotnik najbrž tudi tokrat ostal brez pomoči petega strelca svoje ekipe. Novi obraz v taboru Jeruzalema je 22 – letni vratar Domen Škalički, ki je član trboveljskega Rudarja in bo do konca sezone preživel med Ormožani. Če bo fant zadovoljil apetite stroke bo klub poskušal podaljšati pogodbo tudi v novi sezoni. Škalički bo prvič dres Jeruzalema oblekel že proti Trimu. Skratka pred nami je tekma, ki je vredna ogleda, saj bo trdnjava Hardek na hudi preizkušnji. Prva tekma v Trebnjem se je končala z zmago Trima z 29 : 24 (14 : 9). Pred Vinarji je težka preizkušnja in prav zanimivo bo videti ali bo trdnjava na Hardeku zdržala ob obisku četrtouvrščene ekipe prvenstva.

ROKOMET, 1. B SRL, 17. krog:

Šmartno favorit pri Veliki Nedelji

Pred rokometaši Velike Nedelje Carrere Optyl je v nedeljo 1. marca 2015 ob 17.00 uri nova težka preizkušnja. V goste prihaja izkušena zasedba Šmartnega (tretje mesto na lestvici), ki ima v svojih vrstah kar nekaj rokometašev z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami. Prvo tekmo v Šmartnem pri Litiji so dobili Šmarčani z izidom 36 : 31 (18 : 10). Tudi tokrat so gostje v vlogi absolutnega favorita. Ekipa Velike Nedelje (predzadnje trinajste mesto na lestvici) bo poskušala preprečiti deseti zaporedni poraz, kar pa glede na težave s sestavo ekipe ne bo lahka naloga. Pomoč s tribun bo za mlado domačo ekipo več kot dobrodošla.

Sedem Jeruzalemčkov na reprezentančnih preizkušnjah

LETNIKI 2000 in mlajši:
Jug proti Vzhodu
Reprezentanca Slovenije (letniki 2000 in mlajši) bo v ponedeljek 2. 3. 2015 v Šmartnem pri Litiji imela reprezentančno akcijo, kjer se bosta pomerili zasedbi JUGA in VZHODA. Za VZHOD bodo nastopili tudi trije Jeruzalemčki letnika 2000: Gašper Hebar, Ivo Belec, Žan Firšt Šeruga.

LETNIKI 1998 in mlajši:
Tekma proti Gruziji
V okviru priprav na Olimpijski festival evropske mladine bo reprezentanca mlajših kadetov, katero vodi Ormožan Saša Prapotnik, odigrala pripravljalno tekmo proti Gruziji, ki bo gostitelj festivala od 26. julija do 1. avgusta 2015. V ponedeljek 9. 3. bo reprezentanca od 17.00 do 18.00 ure opravila trening, nato pa še odigrala tekmo proti sovrstnikom Gruzije. Iz vrst Jeruzalema bodo barve reprezentance zastopali Gašper Horvat, Tilen Kosi, Miha Kavčič in Dominik Ozmec. Meseca maja se bodo Slovenci še trikrat pomerili proti Romunom.

ROKOMETNO PESTER MESEC marec 2015
Osnovnošolski polfinale in srednješolski finale v Ormožu
Letniki 2000 in mlajši Osnovne šole Ormož se bodo v sredo 11. 3. na Hardeku potegovali za peto zaporedno uvrstitev svoje šole v veliko finale. A bo potrebno premagati obe šoli, ki sta v rahli vlogi favorita: OŠ Petrovče in II. OŠ iz Slovenj Gradca.
Sreda 11. marec 2015 – Športna dvorana na Hardeku, Ormož:
ob 10.00 uri: OŠ ORMOŽ – OŠ PETROVČE
ob 11.00 uri: OŠ PETROVČE – II. OŠ SLOVENJ GRADEC
ob 12.00 uri: OŠ ORMOŽ – II. OŠ SLOVENJ GRADEC

Teden dni kasneje, sreda 18. marec 2015, pa bo Gimnazija Ormož na Hardeku gostia finale državnega prvenstva za srednješolce. Finalisti so: Gimnazija Ljubljana Šiška, I. gimnazija Celje, Gimnazija Koper in gostitelji Gimnazija Ormož.
Polfinalna para sta:
Gimnazija Ormož – Gimnazija Ljubljana Šiška
I. gimnazija Celje – Gimnazija Koper
O natančnem urniku vas bomo še obvestili.

Reprezentanca mlajših kadetov se bo zbrala v Podčetrtku in poleg treninga odigrala še tekmo proti Gruziji.