ROKOMET, Pokal Pivovarne Union, žreb 1/16 finala:
Velika Nedelja proti Celju, Jeruzalem v goste Mariboru

Sevnica – Cimos Koper
Alples Železniki – Ajdovščina
Velika Nedelja – Celje Pivovarna Laško, sreda 15. 9. ob 19.00 uri
Arcont Radgona – Brežice
Drava Ptuj – Krško
Pomurje – Grosuplje
Cerklje – Gorenje Velenje
Radovljica – Škofljica
Slovenj Gradec – Merkur Škofja Loka
Maribor Branik – Jeruzalem Ormož, sreda 15. 9. ob 19.00 uri
Šmartno – Riko hiše Ribnica
Mokerc Ig – Trimo Trebnje

V sredo 15. septembra so na sporedu tekme 1/16 finala Pokala Pivovarne Union. Najkvalitetnejšega nasprotnika so dobili rokometaši Velike Nedelje, saj jim v goste prihaja Celje, aktualni državni in pokalni prvak Slovenije. Pivovarji bodo do vrha napolnili športno dvorano pri Veliki Nedelji, gledalci pa bodo lahko videli na delu svoje in celjske junake.
Lani udeleženca zaključnega turnirja Pokala Pivovarne Union, Maribor Branik in Jeruzalem Ormož, se bosta letos udarila že v 1/16 finala. V 1. krogu so Mariborčani gladko ugnali Ribnico, Vinarji pa so doživeli šok v Slovenj Gradcu. Vloga favorita tako pripada mariborskim rokometašem.

Obe tekmi naših predstavnikov si bo mogoče ogledati na TV Ormož v krajšem posnetku.

ROKOMET, Pokal Pivovarne Union, 1/16 finala:
Popraviti vtis iz Slovenj Gradca

Rokometaši Jeruzalema so v 1. krogu 1. SRL doživeli neugoden poraz z 28 : 27 pri Slovenj Gradcu. Vzrokov za poraz je kar nekaj. V prvi vrsti slaba igra v napadu, kjer so zatajili glavni nosilci igre. V 2. polčasu so Prleki slabo zaigrali še v obrambi, ki je v drugem delu prejela kar 18 zadetkov. Številnim prejetim zadetkom so botrovale tudi izključitve, saj so Vinarji v 2. polčasu na klopi za izključene presedeli kar 16 minut, skupaj 20 minut. Ob tem so v 46. minuti ostali brez pordečelega Korparja (direkten rdeč katon) in v 55. minuti še brez Melnjaka (3 x 2). V soboto ob 19.00 uri v goste Jeruzalema prihajajo Celjani, ki bodo na Hardeku nastopili brez kaznovanega trenerja Zvonimirja Serdarušića. Ormožani bodo v 2. krogu nastopili brez pordečelega Korparja. Že danes ob 19.00 uri v Mariboru varovance trenerja Saše Prapotnika čaka novi nastop in sicer v Pokalu Pivovarne Union. V minulem prvenstvu je Vinarjem v tem tekmovanju z osvojenim tretjim mestom uspel zgodovinski uspeh. K še boljši uvrstitvi jih je zaustavil prav današnji nasprotnik – Maribor, ki je slavil s 27 : 25 ob pomoči sodniškega para Požežnik – Repenšek. Par Maribor – Jeruzalem je v 1/16 finala pokala zagotovo najzanimivejši in v taboru Jeruzalemčkov upajo, da bo dogajanje na parketu pravtako zelo zanimivo do zadnjih sekund. Prleki se zavedajo, da vloga favoritov pripada gostiteljem, vendar kljub spodrsljaju na Koroškem verjamejo, da so sposobni presenetiti vrsto trenerja Marke Šibile. Ekipi sta pred začetkom sezone odigrali tudi pripravljalno tekmo, katero so z izidom 29 : 25 dobili mariborski rokometaši. Jeruzalem bo v Mariboru zaigral brez že dalj časa poškodovanega Siniše Radujkovića in Vedrana Huđa, pod vprašajem je nastop Tadeja Soka, ki še ni zacelil ran po zlomu nosu.