BORILNE VEŠČINE, KBV Ormož:
Kadetsko in mladinsko SP Beograd 2010:
Želja Ormožanov je vsaj ena kolajna

Od nedelje 19. do nedelje 26. septembra 2010 bo v Beogradu potekalo kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo v light in semi kontaktu WAKO organizacije.
Svetovnega prvenstva se bodo udeležili tudi trije Ormožani: Nuša Štefančič v kategoriji mladink do 50 kg v semi in light kontaktu; Žan Tomažič v kategoriji mlajših kadetov do 37 kg v semi kontaktu in Dejan Kociper v kategoriji mlajših kadetov do 42 kg v semi kontaktu.

Tekmovalci se na veliko tekmovanje pripravljajo pod taktirko trenerjev bratov Korotaj, Danila in Milana: ” Treniramo dvakrat na teden v Ormožu na policijski postaji in še dodatno v Murski Soboti. Ob teh treningih so udeleženci SP v času od 3. do 5. septembra v okviru reprezentance na Rogli opravili krajše priprave. Ker je tekmovanje tik pred zdajci so Nuša, Rok in Dejan že v dobri formi. Do nastopa bomo pilili le še tehniko in poskušali še višje dvigniti nivo kondicije. Sem optimist in si upam napovedati, da se bodo naši tekmovalci v Ormož vrnili vsaj z eno kolajno,” nam je pred odhodom v Beograd povedal trener Milan Korotaj.

Optimistični so tudi mladi tekmovalci, ki so nam zaupali naslednje:
Nuša Štefančič
:” Imam že nekaj izkušenj iz velikih tekmovanj. Sodelovala sem že na enem SP v Italiji, vendar mi ni uspelo doseči odmevnejšega rezultata. Na Svetovnem pokalu pa sem v kategoriji semi osvojila 3., in v kategoriji light kontakt 2. mesto. Formo še stopnjujem, vendar sem z njo zadovoljna in upam na prva tri mesta. Sicer pa je zame že odličen rezultat, da smo se kar trije iz KBV Ormož uvrstili na SP,” je povedala Štefančičeva, ki je glavni ormoški adut za osvojitev kolajne.

Dejan Kociper:” Pred odhodom na SP bom svojo formo preizkušal še na tretjem turnirju za DP v semi kontaktu, ki bo potekalo to soboto na Ptuju. Upam na zmago in na ubranitev naslova državnega prvaka. Po Ptuju me čaka SP v Beogradu, kjer se želim predstaviti v lepi luči na čim več borbah. Dal bom vse od sebe in si želim čim višje uvrstitve. Moje najmočnejše orožje je polkrožni udarec, imam pa nekaj dobrih akcij udarcev z rokami,” je povedal Kociper, ki nastopa v kategoriji semi kontakt, katera še zdaleč ni tako boleča kot kategorija light kontakt.

Rok Tomažič:” Če sem dobro pripravljen na Beograd bo pokazalo že sobotno tekmovanje za DP v semi kontaktu na Ptuju, kjer si želim zmage. Veselim se tekmovanja v Beogradu, čeprav svojih nasprotnikov ne poznam, toda zaupam vase. Moj cilj na SP je zmagati vsaj tri borbe,” je bil kratek in jedrnat Tomažič, ki raje kot pred mikrofonom nastopa na tekmovalnih blazinah.

Prispevek z utrinki enega izmed zadnjih treningov pred odhodom v Beograd si boste lahko ogledali v četrtkovi (16. september 2010 ob 21.00 uri) oddaji Utrip Ormoža.

Udeleženci SP v Beogradu (od leve) Dejan Kociper, Nuša Štefančič in Rok Tomažič

"Mi smo pripravljeni"