MINI ROKOMET:
Jeruzalemčki na delu v tujini

Na delu in to v tujini so bili tudi najmlajši rokometaši Jeruzalema, ki so se z letniki 2002 do 2005 udeležili mednarodnega turnirja v mini rokometu v Ivanič gradu na Hrvaškem. Turnir je bil posvečen preminulem mladem rokometašu Antoniju Matijeviču, ki je tragično preminul v prometni nesreči. Zbralo se je 22 ekip iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Ormožani kot predstavnik Slovenije. Po predstavljanju ekip na igrišču je mladim športnikom nekaj besed namenil tudi selektor uspešne hrvaške reprezentance Slavko Goluža, ki je povedal, da je vesel, da se tako veliko število otrok ukvarja s športom in da je v teh kriznih časih družbe bolje, da so otroci na športnih igriščih kot pa tavajo po ulicah.
Letniki 2002 so na turnirju odigrali pet tekem in prikazali na trenutke odličen, na trenutke pa nekoliko slabši rokomet. Zaradi – žal manjšega finančnega vložka ekipa ne sodeluje na številnih turnirjih kot njihovi predhodniki in slabše predstave lahko pripišemo pomanjkanju izkušenj na podobnih turnirjih. Je pa ekipa iz tekme v tekmo napredovala. Letniki 2002 so v močni konkurenci zabeležili dve zmagi in tri poraze ter osvojili končno 7. mesto med dvanajstimi ekipami. Za Jeruzalem 2002 so zaigrali: Aleš Zemljič, Žiga Herga Rizman, Gašper Cvetko, Denis Škrinjar, Blaž Fergola, Rok Rubin, Žiga Borko, Maj Voršič in trener Jernej Kosi. Ekipo meseca aprila čaka novo sodelovanje na turnirju na Hrvaškem, kjer pa bodo fantje že zaigrali veliki rokomet v konkurenci najmočnejših hrvaških klubov.
Turnir je potekal tudi v konkurenci letnikov 2004, kjer so Ormožani nastopili z večinoma fanti letnika 2005, ki marljivo trenirajo ob sredah v Športni dvorani Hardek. Ekipa je v konkurenci 10 ekip po štirih porazih osvojila 9. mesto. Fantje so iz tekme v tekmo vidno napredovali in na vsaki tekmi dosegli več zadetkov ter vse boljše opravljali svoje naloge v obrambi. Ob tem so večkrat dodobra nasmejali svoje trenerje in starše, kar pa je povsem običajno pri takšni starosti otrok. Iz arhiva smo potegnili podatek, da je naprimer danes izjemno uspešna selekcija letnikov 1998 pred sedmimi leti v Varaždinu svojo prvo tekmo v mini rokometu izgubila s kar 24 : 1. Ob marljivem delu in kvalitetnem trenažnem procesu pa do danes osvojila že tri naslove državnih prvakov v mini rokometu in velikem rokometu. Ekipo najmlajših Jeruzalemčkov so sestavljali Tjaš Notersberg, Aljaž Breznik, Dino Kralj, Žiga Zadravec, Domen Rajh, Val Voršič, Luka Štumberger in Erik Prašnički. Najmlajše Ormožane že kaj kmalu ob velikonočnih praznikih čaka novi turnir v mini rokometu.
Pohvaliti je potrebno kvaliteto turnirja in organizacijo turnirja v Ivanič gradu, ki je bila res na vrhunski ravni. Posebej čestitke si zaslužijo sodniki, ki so odlično opravili svojo nalogo, ki je bila zagotovo najtežja.

Mini rokometaši Jeruzalema, letniki 2002 do 2005, so sodelovali na turnirju v Ivanič gradu pri Zagrebu.