ROKOMET:
Velenjske Ose v torek 28.8. gostujejo na Hardeku; Jeruzalemčki dvakrat tretji v Ivančni Gorici

Rokometaši Jeruzalema so odigrali šest pripravljalnih tekem in petkrat zmagali ter doživeli domači poraz proti Vidovcu s 33 : 34. Na zadnji tekmi proti Vidovcu v gosteh pa so Jeruzalemčki odigrali odličen 1. polčas in ugnali hrvaškega A prvoligaša z 39 : 32 (21 : 11). En čas je v korist Jeruzalema bil izid 24 : 11 ter 25 : 12, kar nakazuje odlično igro ormoških rokometašev v obrambi. Žal pa tudi tokrat ni šlo brez 10 minutnega mrka, kjer so se zapravili številni streli po 100% priložnostih. Mrke lahko pripišemo mladosti ormoške ekipe, ki letos cilja na obstanek v ligi. V torek 28. avgusta je pred Vinarji najmočnejši preizkus v pripravljalnem obdobju. Na Hardek prihajajo Ose, ki so na turnirju v Dobovi zmlele svoje nasprotnike: Dobova 35 : 21, Trimo 31 : 23. Tekma se bo pričela ob 18.30 uri in je vredna ogleda, saj so Velenjčani tudi aktualni državni prvaki.
V petek zgodaj zjutraj bodo Jeruzalemčki odpotovali na mednarodni turnir v Italijo, v Milano. Tam bodo čez vikend odigrali pet pripravljalnih tekem proti naslednjim nasprotnikom: Bolzano (italijanski prvak), Yverdon (Švica; 1. liga), Montelimar (Francija; 2. liga), Apatin (Srbija; 2. liga) in Cassano Magnano (gostitelji turnirja). Tekme bodo trajale 2 x 20 minut.

Jeruzalemčki dvakrat tretji v Ivančni Gorici
V Ivančni Gorici je pod odlično organizacijo Rokometnega kluba Sviš potekal rokometni turnir kadetov (letniki 1996) in mlajših dečkov A (letniki 2000). V obeh konkurencah so nastopile ekipe, ki pri vseh selekcijah krojijo slovenski rokometni vrh: SVIŠ, Krško, Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož. Turnir je služil namenu, da trenerji ponudijo priložnost vsem igralcem, zato tudi končne uvrstitve niso bile v ospredju.

KADETI – rezultati:
Jeruzalem – Krško 14 : 17 (6 : 8)
Najboljša tekma turnirja dveh rivalov iz Ormoža in Krškega. Na začetku boljši Ormožani, ki so odigrali izjemno v obrambi, vendar potem iz protinapadov niso uspeli realizirati številnih 100% priložnosti. Napake Jeruzalemčkov so s pridom kaznovali Krčani preko Poloviča, ki je dosegel kar 8 zadetkov. Krško je svoje vodstvo z 7 : 6 povišalo na kar 12 : 6. Jeruzalem ni izobesil bele zastave in je po menjavi načina igre v obrambi skoraj ujel nasprotnika (13 : 14). V 35. minuti je Kolmančič zapravil sedemmetrovko za izenačenje in Krčani so z golom zapečatili usodo mladih Vinarjev.

Jeruzalem – SVIŠ 20 : 18 (11 : 11)
Znova dobro igro v obrambi so Ormožani oplemenitili z vodstvom 7 : 3 in 8 : 4, čeprav zaradi poškodbe ni igral Rok Cvetko, eden izmed glavnih nosilcev igre v obrambi. Žal so nato začele ekipi, ki ima kratko klop, pojenjati moči in SVIŠ je celo povedel z 12 : 11. V nadaljevanju so gostje iz Ormoža vnovčili svojo fizično premoč in ugnali žilavega gostitelja z 20 : 18.

Jeruzalem – Trimo 9 : 18 (4 : 10)
Tekma je po dogovoru trenerjev trajala 2 x 15 minut, saj sta prvi dve tekmi načeli Ormožane in le vprašanje časa je bilo kdaj bo kdo od igralcev staknil poškodbo. To se je zgodilo dve minuti pred koncem nadarjenemu in dve leti mlajšemu Boštjanu Žižek Cvetku (letnik 1998), ki si je izpahnil prst in bo nekaj časa odsoten z rokometnih igrišč. Končen izid ni realna slika moči teh dveh ekip. Za vse tri tekme si ekipa zasluži veliko pohvalo za igro v obrambi, ki bo tudi v prihodnosti prinašala obilo veselja tej majhni, vendar borbeni in delovni četi!
KADETI – ekipa: Tomaž Cvetko, Kevin Caf; Rok Cvetko 8, Matic Topolovec 3, Miha Kolmančič 13, Matic Štumberger 2, Nejc Šandor 6, Tilen Kosi 5, Boštjan Žižek Cvetko 6, Miha Kavčič, Dominik Ozmec.

MLAJŠI DEČKI A – rezultati:
Jeruzalem – Krško 13 : 9 (7 : 4)

Krško je bilo letos usodno za generacijo ormoških 2000 letnikov, da se niso uvrstili na Final 4. Tekma v Ormožu se je namreč končala z remijem 16 : 16. Še enkrat več pa so Ormožani v Ivančni Gorici dokazali, da so takrat imeli slab dan in obilico smole. Jeruzalem je po dobri igri povedel z 11 : 4. Nato so po dogovoru zadnjih deset minut tekme priložnost za igro dobili fantje, ki si šele nabirajo prve rokometne izkušnje. Krškemu je uspelo znižati zaostanek

Jeruzalem – Trimo 14 : 16 (7 : 5)
Po dogovoru trenerjev ne glede na rezultat je v prvih dvajsetih minutah igre priložnost dobila udarna ekipa, ki si je priigrala vodstvo z 13 : 9. Leto dni mlajši zasedbi kljub veliki borbenosti v zadnjih desetih minutah ni uspelo obdržati vodstva in zmage na koncu so se veselili Trebanjci. Več od mogoče zmage v tem trenutku štejejo minute prebite na igrišču Gašperja Cvetka (letnik 2002), Uroša Horvata (letnik 2001; 1 zadetek), Vida Munda (letnik 2001), Nikota Soviča (letnik 2001), Tobija Toriča (letnik 2001; 3 zadetki).

Jeruzalem – SVIŠ 11 : 14 (4 : 7)
Sviškoti se na novo sezono pripravljajo že tri tedne in to so proti Ormožanom tudi s pridom izkoristili. Kljub porazu so Jeruzalemčki pokazali, da imajo še kar nekaj skritih adutov (višina: Matej Vrankovečki, Primož Ozmec, Teo Šulek), seveda ob marljivem delu na treningih. Ekipo Jeruzalema je na turnirju nadigrala le ekipa Sviša; od preostalih dveh ekip so Jeruzalemčki v tem hipu boljši.

MLAJŠI DEČKI A – ekipa: Žan Firšt Šeruga, Gašper Cvetko; Matej Vrankovečki 5, Gašper Hebar 6, Anže Notersberg 12, Teo Šulek 3, Uroš Horvat 1, Vid Munda, Aljoša Munda, Blaž Zadravec 5, Primož Ozmec, Niko Sovič, Tobi Torič 6.