ROKOMET NA MIVKI, 4. DP za članice in člane, 2. DP za dečke in deklice U17:
Ormoški člani brez medalje

V športnem parku Mestna graba v Ormožu je potekalo 4. DP v rokometu na mivki za članice in člane ter 2. DP v kategoriji dečkov in deklic rojenih leta 2000 in mlajših. V moški kategoriji je nastopilo šest ekip ter v ženski pet ekip. Najprej so se igrale tekme po skupinah, zvečer pa še tekme, ki so odločale o najvišjih mestih. Največ uspeha je požela ekipa RK Mivka, ki je državni prvak postala že tretjič zapored. Snajper Team je osvojil drugo, Ljubljana Tigers tretjo in domača ekipa RK Jeruzalem Ormož četrto mesto. Tudi pri članicah so se zmage veselile igralke RK Mivke, ki so tako obranile naslov državnih prvakinj iz minule sezone. Srebro je pripadlo ekipi Štajerske, bron pa ekipi Vrhnike. Sodelovali sta še ekipi Mariborčanke in Izola.

Najboljši posamezniki člani:
Naj igralec: Žan Silovšek (RK MIVKA)
Naj vratar: Luka Stanič (SNAJPER TEAM)
Fair play igralec: Matija Velikona (SNAJPER TEAM)

Najboljše posameznice članice:
Naj igralka: Tara Jonovič (RK MIVKA)
Naj vratarka: Edita Amon (ŠTAJERSKA)
Fair play igralka: Klavdija Leben (ŠDRŠ VRHNIKA)

Ormoški dečki U17 v drugič zapored državni prvaki
Po sobotnem četrtem državnem prvenstvu v rokometu so se v nedeljo na drugem državnem prvenstvu predstavile še mlajše selekcije. Pravico nastopa so imele igralke in igralci rojeni leta 2000 in mlajši. Zmag sta se veselili pri dečkih prva ekipa RK Jeruzalem Ormož, pri deklicah pa ŽRK Ptuj za katerega so zaigrale tudi Ormožanke Eli Hergula, Nika Polak, Urška Rodi in Minea Kolenko. Za fante Jeruzalem Ormoža do 17 let je to drugi naslov državnih prvakov. Letos ekipa ni izgubila niti enega samega niza:” Zelo smo zadovoljni z novim naslovom državnih prvakov v rokometu na mivki. Pozna se nam, da imamo več izkušenj od preostalih ekip in zato smo tudi letos lažje kot lani osvojili naslov, čeprav so nam na drugi strani stali zelo solidni igralci Izole,” je zadovoljen po zmagi na turnirju za DP v Ormožu povedal Gašper Hebar. Za državne prvake so nastopili: Žan Firšt Šeruga, Gašper Hebar, Anže Notersberg, Teo Šulek, Ivo Belec, Niko Sovič, Tobi Torič, Žan Toplak, Uroš Horvat in trener Silvo Kirič. Srebro pri dečkih je pripadel Izoli, bron pa drugi ekipi RK Jeruzalem Ormož, ki so jo sestavljali letniki 2002. Bron so osvojili: Denis Škrinjar, Gašper Cvetko, Rok Rubin, Jure Lukman in Enej Kovačec, Med dekleti je drugo mesto odromalo v Vrhniko, tretje pa v Ljubljano k Olimpiji.

Najboljši posamezniki dečki:
Naj igralec: Luka Logar (RD Istrabenz Plini Izola)
Naj vratar: Žan Firšt Šeruga (RK Jeruzalem Ormož 1)
Fair Play igralec: Denis Škrinjar (RK Jeruzalem Ormož 2)

Najboljše posameznice deklice:
Naj igralka: Tia Robida (ŠDRŠ Vrhnika)
Naj vratarka: Karin Kuralt (RK Olimpija 2002)
Fair Play igralka: Teja Luknjar (ŽRK Aklimat Ptuj)

Zaključek tudi za najmlajše ormoške rokometaše
Na spodnji etaži za športnike legendarne Mestne grabe pa sta se v soboto odvijala dva turnirja za mlade rokometaše Jeruzalema. Starejši dečki A, letniki 2002, so dopoldan v konkurenci GRK Varaždina, Maribora in Koprivnice zabeležili tri zmage in osvojili prvo mesto. Sicer je ekipa starejših dečkov RK Jeruzalem Ormož sezono zaključila s 4. mestom v državnem prvenstvu, kar je lep uspeh glede na težave s poškodbami in boleznimi ter drugimi obveznosti skozi celo leto. Starejše dečke zdaj čakata dve sezoni igranja v kadetski konkurenci. V sobotnem popoldnevu so svoj turnir odigrali še mlajši dečki C, letniki 2006. V konkurenci GRK Varaždina, Velike Nedelje in ptujske Drave so Jeruzalemčki po dveh zmagah in porazu za gol proti Varaždinu osvojili 2. mesto. Ekipa je od samega začetka sezone vidno napredovala in bo v novi sezoni zagotovo igrala vidno vlogo v državnem prvenstvu. V nedeljo popoldne so se v Mestni grabi ob zaključku sezone zbrali še mini rokometaši. Zbralo se je okrog 30 mladih rokometašev letnika 2008, 2009 in 2010. Mladi športniki so z nekaterimi svojimi potezami navdušili in tudi nasmejali svoje starše, ki so jih pospremili v lepem številu. Za vse rokometaše Jeruzalema mlajših selekcij je klub poskrbel za prehrano, ki jo je spekel mojster žara Vlado Ivanuša Čoko. V ormoškem klubu si želijo delo z mladimi še okrepiti, saj le tak pristop prinaša uspeh na dolge proge, kar pa je jasno videno danes v članski ekipi, katero sestavljajo večinoma doma vzgojeni rokometaši. Za kaj takega pa je bilo potrebno trdo delati dobrih deset let, vse od leta 2006.