ROKOMET:
Vinarjem proti Cimosu ni bil dovoljen čudež
Jeruzalem – Cimos 25 : 33 (13 : 18)
Jeruzalem:
Jelen (1 obramba – 1 x 7m), Belec (10 obramb); Korpar, Krabonja 1, Žmavc, Bogadi 7, Hrastnik 1, Radujković 1, Čudič 4 (3), Špiljak 1, Sok 4, Hebar, Cingesar 4 (2), Kljajič, Šišmanovič 1, Rajšp 1. Trener: Saša Prapotnik
Cimos: Škof (9 obramb), Vran (6 obramb); Skoko 1, Dobelšek, Brumen 8 (2), Čemas, Bombač 1, Poklar 3, Džono, Krivokapić 8, Skube 3, Mlakar 1, Konečnik, Rapotec 5, Bundalo 3, Bogunović. Trener: Fredi Radojković
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/5; Cimos 3/2.
Izključitve: Jeruzalem 4; Cimos 4 minute.
Igralec tekme: Matjaž Brumen (Cimos Koper).
Končna zmaga Cimosa z 8 zadetki prednosti v prvi vrsti ni realna, saj so gostitelji še v 43. minuti zaostajali le dve točki (20 : 22). Ko je le malo zadišalo po presenečenju je takoj sledila sporna izključitev za 2 minuti Ormožana Nejca Žmavca, domačega specialista za obrambne naloge. Cimos je preveč izkušena ekipa, da darila ne bi izkoristil in je igralca več kronal z dvema goloma (Krivokapić, Bundalo) za hrbtom Boštjana Belca za vodstvo s 24 : 20. Vrnitve za Jeruzalem več ni bilo. Odločitev o zmagovalcu je sicer padla v 1. polčasu, katerega so ob obilici sodniške pomoči Dušana Rižnera in Mirana Terška ter ob odličnih obrambah Gorazda Škofa (9 obramb v prvem delu) z 18 : 13 dobili Primorci. Jeruzalem kljub porazu ni razočaral, ampak jim tokrat proti Cimosu ni bil dovoljen čudež. Spornih sodniških odločitev je na tekmi bilo zelo veliko. Tako močnim Koprčanom sodniška pomoč ni potrebna. Ob oblici smole (7 zadetih vratnic) je trener Saša Prapotnik za polfinale Pokala Slovenije ostal še brez Darka Cingesarja, ki se je ob padcu v 1. polčasu poškodoval.
IZJAVE:
Jaka Špiljak (Jeruzalem): Osem zadetkov zaostanka na koncu ni pravičen dokaz stanja na igrišču. Dobro smo se upirali skozi celotno tekmo, toda tudi sreča je bila tokrat na strani Cimosa.
Gorazd Škof (Cimos): Tekme si sledijo ena za drugo in ni časa za počitek, zato smo načeti in ranljivi. Po spodrsljaju v Krškem in glede na to, da smo v prvenstvu, kar v velikem točkovnem zaostanku sem zelo vesel zmage v Ormožu. Ob naši zmagi in ob porazu Celja z Gorenjem smo še vedno v boju za 2. mesto, ki vodi v evropsko Ligo prvakov.

POKAL SLOVENIJE
Cimos je ranljiv

Tekma 21. kroga med Jeruzalemom in Cimosem je pokazala, da so tudi Koprčani lahko ranljivi. Ekipa trenerja Fredija Radojkoviča je po napornih nastopih v Evropi fizično načeta, kar se vidi tudi v načinu igranja. Nekoč so Koprčani bili znani po hitri igri, v Ormožu niti h od hitre igre. Razlog je enostaven – utrujenost igralcev. In prav ta utrujenost Primorcev daje vsaj minimalne možnosti Jeruzalemu za presenečenje v polfinalnem srečanju Pokala Slovenije. V državnem prvenstvu že vrsto let Vinarji ne vedo za zmago proti Cimosu, ampak v pokalnem tekmovanju je zgodba drugačna. Dobri dve leti nazaj so Ormožani v tekmi za tretje mesto Pokala Slovenije v Mariboru ugnali Avtomobiliste z 28 : 26 in osvojili bron. Zakaj tudi tokrat zgodba ne bi imela srečnega konca, le verjeti je potrebno:” Generalka v državnem prvenstvu je pokazala, da se lahko kosamo z Cimosem. Ob podobni želji in borbenosti in z malo večjo mere sreče bi lahko priredili veliko presenečenje. Tudi fantje iz Kopra so le iz krvi in mesa,” je pred sobotnim nastopom v Podčetrtku povedal Vinar Jaka Špiljak. Za Cimos je zaključni turnir Pokala Slovenije velikega pomena:” Smo branilci naslova in letos nam je pot do kakšnega izmed naslovov najbližja prav v Pokalu. Generalka v Ormožu je uspela in ne vidim, da bi bilo lahko kako drugače v Podčetrtku. Tudi mi na Hardeku nismo porabili vseh adutov. V tekmo bomo šli še bolj motivirano in napadalno kot v sredo v Ormožu,” je zelo optimistično napovedal slovenski reprezentant Gorazd Škof. Sobotna tekma Jeruzalema in Cimosa je na sporedu ob 16.30 uri; finalna tekma pa v nedeljo ob 20.00 uri z neposrednim TV prenosom na TV Slovenija.

Starejši dečki A (letniki 1997):
Prvaki so še živi
Rudar Trbovlje – Jeruzalem Gorišnica 22 : 28 (13 : 10)
Jeruzalem Gorišnica:
Caf (6 obramb), Kosi (5 obramb); Lukman, Šandor 3, Horvat, Bezjak, T. Sok 1, Vesenjak 14 (3), Kociper 2, Tement 1, D. Ozmec, Štumberger 2, Kosi 1, Geč, Kolmančič 2 (1), Topolovec 2. Trenerja: Mladen Grabovac in Franc Šandor
Rudar je na dosedanjih tekmah polfinala pokazal zavidljivo igro in Jeruzalemčki so v Trbovlje odpotovali v veliki negotovosti. Ob tem so tik pred potjo ostali še brez obolelega vratarja Uroša Mendaša, tako je vse breme padlo na vratarja Kevina Cafa, ki je leto mlajši. Začetek Jeruzalemčkov je bil obetaven in gostje so hitro povedli s 6 : 2. Obramba je bila čvrsta, napad natančen. Tudi naprej je bila obramba solidna, ampak je zaškripalo v organizaciji polprotinapadov, kjer so se tehnične napake kar vrstile. Ob tem je v golu Rudarja blestel vratar Alan Jurjevič, ki je do odmora zbral kar 12 obramb. Na račun izjemnih obramb svojega vratarja so Trboveljčani odšli na odmor s kar 3 točkami prednosti (13 : 10), čeprav razlika ni bila realna slika glede na prikazano z obeh strani. V 2. polčasu odlična predstava gostov. Obramba je bila odlična in gostitelji so v vsakem napadu porabili veliko moči, da so sploh sprožili proti golu. V napadu je zablestel Gašper Vesenjak, ki je z razdalje zabijal zadetke (met v 2. polčasu 12/11!) in dokazal dobro formo, ki je nagrada za marljivo delo na treningih. Plod dobre igre gostov je bilo najprej izenačenje na 17 : 17. Po menjavi na gostujočem golu pa je usoda Rudarja bila zapečatena. Tilen Kosi je zamenjal Cafa in v seriji nanizal pet obramb, napad je bil natančen in Jeruzalem Gorišnica je po seriji s 6 : 0 povedel s 23 : 17. Najvišja prednost Jeruzalema Gorišnice je znašal +7 (28 : 21). Ekipa iz tedna v teden napreduje, predvsem v igri v obrambi, in ob še naprej trdem delu na treningih lahko dosanja svoje sanje. V ponedeljek 5. marca SDA ob 16.30 in SDB ob 17.45 uri v Gorišnici čaka zaostala tekma proti neugodni ekipi in trdi ekipi iz Šmartnega.