ROKOMET, NLB leasing liga, 25. krog:
Vinarji do druge zaporedne zmage v gosteh
Sviš Ivančna Gorica – Jeruzalem Ormož 24 : 25 (11 : 12)
Sviš:
Slapničar (10 obramb), Pekeč; Tekavec, Nered, Potokar, Bregar, Marušič 8, Zavodnik 2, Hrovat, Stopar Simon 4, Pekolj, Marinčič 2, Stopar Gašper 3, Bučar 2, Košir Matic. Trener:
Jeruzalem: Balent (13 obramb), Škalički; Bogadi 1, Čudič 3, Gregorc 7, Veselko, Lukman, Grizolt, Kocbek 8, Kosi, Mesarić 4, Kolmančič, Radujković 2, Levak, Petrovič, Rajšp. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Sviš 6/5; Jeruzalem 6/4.
Izključitve: Sviš 12; Jeruzalem 12 minut.
Tekma v Ivančni Gorici je bila izjemno pomembna za gostitelje, saj bi z zmago pred zadnjim krogom ohranili upanje v obstanek v ligi. Začetek tekme je minil po željah Sviškotov, ki so izkoriščali napake Vinarjev v obrambi in povedli s 7 : 4 in 8 : 5. Prednost domačih bi lahko bila še za kakšen zadetek višja, vendar je v golu Ormožanov svojo nalogo solidno opravil vratar Balent. Ko je Jeruzalemu uspelo sestaviti igro v obrambi se je to takoj čutilo pri rezultatu. Gostom je uspel delni izid s kar 7 : 1 (9 : 12). Mrežo Sviša so zadevali Gregorc (štirikrat), Kocbek (trikrat), Mesarić (trikrat) in Čudič (dvakrat).

Z Danijelom Mesarićem so Sviškoti imeli ogromno težav.

Z Danijelom Mesarićem so Sviškoti imeli ogromno težav.

Po dobrem začetku 2. polčasa so gostje povedli za tri (14 : 17) in imeli še kar nekaj možnosti za še višjo prednost, vendar so s svojimi napakami vrnili domače v igro. Nekaj pomembnih obramb je prispeval tudi vratar Sviša Slapničar. Po seriji 4 : 0 so Dolenjci v 45. minuti povedli z 18 : 17, kar je burno proslavila domača dvorana, ki je še upala v obstanek domačih. V zaključku tekme so o zmagovalcu odločale bogate izkušnje, ki so bile povsem na strani gostov. Svišu je še uspelo v 60. minuti izenačiti na 24 : 24 iz sedemmetrovke, katero je zadel G. Stopar. 15 sekund je ostalo Jeruzalemu za izpeljavo napada, ob tem so varovanci trenerja Prapotnika imeli 5 igralcev v polju, Sviš le štiri. Sviškoti so po dogovoru na minuti odmora pustili neoviran strel Radujkoviću, da bi ob morebitni obrambi Slapničarja še imeli upanje za zadetek in zmago, vendar je najstarejši igralec lige suvereno zadel in zmaga je odšla v Ormož. Razočaranje ob porazu in izpadu v 1. B ligo je bilo pri domačih veliko, zato tudi igralci Jeruzalema niso zmage proslavlavljali na način kot običajno. V zadnjem 26. krogu letošnjega prvenstva na Hardek prihaja Ribnica. Tekma odloča o 6. mestu Jeruzalema in 4. mestu Ribnice, ki še vodi v končnico štirih najboljših ekip v državi.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Pošteno smo odigrali tekmo v Ivančni Gorici, ki je odločala o obstanku Sviša. Spomnimo se, da smo si zadali cilj pred zadnjimi štirimi krogi, da osvojimo vsaj polovični plen, štiri točke. Zdaj smo pred zadnjo tekmo zbrali že pet točk, vendar se ne mislimo tukaj zaustaviti. Tekma proti Ribnici odloča o uvrstitvi našega nasprotnika v končnico. Tudi to tekmo bomo zaigrali pošteno in na zmago. Zgleda, da je letos nam usojeno, da odločamo o potnikih v ligo nižje in v končnico. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh, da sezono zaključimo še z enim velikim skalpom.