STRELSTVO, Nagrada Pohorja 2010 in Memorial Bruna Skodiča:
Med Ormožani najvišje mladinec Jan Šumak

Na tradicionalnem mednarodnem tekmovanju v streljanju z zračno puško, ki je v izvedbi SD Franc Lešnik-Vuk potekalo v Račah pri Mariboru, so se člani in članice merili za nagrado Pohorja.

Pri članih je zmagal eden najboljših strelcev na svetu z zračno puško, Madžar Peter Sidi. Sidi je s 105 krogi v finalu postavil tudi najboljši finalni rezultat, z dobrim nastopom v finalu osmih najbolje uvrščenih tekmovalcev pa je drugo mesto osvojil Robi Markoja, ki je v osnovnem nastopu dosegel 594 krogov in bil v finalu boljši od Avstrijca Martina Strempfla. Pri članicah je zmagala bronasta iz olimpijskih iger v Pekingu, Hrvatica Snježana Pejčić, Slovenka Kaja Repič je bila tretja.

Rezultati naših predstavnikov:
Člani:

19. Tadej Horvat, 584 krogov
27. Boris Hergula, 579 krogov
53. Teodor Pevec, 545 krogov

V mladinski konkurenci sta na Memorialu Bruna Skodiča bila od Slovencev najuspešnejša Grega Potočnik, ki je pri mladincih osvojil drugo mesto in Živa Dvoršak s tretjim mestom pri mladinkah. Dvoršakova je z najboljšim finalnim rezultatom od vseh slovenskih tekmovalcev, dosegla je 103,2 kroga, dobila kolo kot posebno nagrado organizatorja. V mladinski konkurenci je slavil Hrvat Ivan Novoselac, 591 krogov. Pri mladinkah je zmagala Hrvatica Maša Berič, 394 krogov.

Rezultati naših predstavnikov:
Mladinci:

6. Jan Šumak, 579 krogov

Mladinke:
14. Petra Vernik, 381 krogov
16. Barbara Muhič, 380 krogov