ROKOMET, 1. SRL:
Menjave trenerjev, Gorenje že šest točk pred Celjani

Pred tekmami 10. kroga so se v RK Jeruzalem in RK Celje soočili z menjavami trenerjev. Glede na ambicije (obstanek v ligi) je menjava presenečenje v Ormožu, zagotovo pa ni presenečenje menjava v Celju, kjer so glede na vložek “sanjali” celo o polfinalu Lige prvakov. Domača naslova pa so si Pivovarji pripisali že pred začetkom sezone. Na klopi Vinarjev je trenerja Saša Prapotnika zamenjal Aleš Filipčič, ki je zadnja leta vodil žensko ekipo Žalca. Prav zanimivo bo videti kako se bo Filipčič znašel v moškem rokometu, saj je jasno da ženski rokomet ni primerljiv v nobenem primeru z moškim, razen, da vse ekipe igrajo z žogo in na isti površini. Filipčič bo prvi trening Ormožanov vodil v soboto 20. novembra. V celjskem klubu je Zvonimirja Serdarušića zamenjal Miro Požun, ki je leta 2004 z Celjani osvojil Ligo prvakov. Zanimivo, da je Serdarušić že v torek bil blizu klopi nemškega velikana HSV -a, ki se je v zadnjih minutah na velikem derbiju otresel poraza proti Kielu. Trener HSV – a Martin Schwalb je pred tekmo z Zebrami že imel “spakirane” kovčke, a so mu življenje na klopi podaljšali Blaženko Lacković, Marcin Lijewski ter vratar Jogi Bitter. Pustimo Bundesligo in povejmo, da sta Serdarušić in Prapotnik tretja ter četrta trenerska žrtev v letošnjem prvenstvu 1. SRL, saj sta klop Ribnice in Šmartnega predčasno zapustila Roman Zarabec in Tadej Simončič. Čas bo pokazal ali so klubi ob menjavah trenerjev reagirali pravilno, je pa jasno, da je trenerjem vedno najtežje.

Maribor Branik – Trimo Trebnje 27 : 22

Maribor se vzpenja v formi, kar dokazujejo njegovi rezultati v zadnjem času. Opazen je tudi rahel padec v formi Trima, ki je naslednji nasprotnik prav ormoškim Vinarjem. Obe ekipi sta še vedno blizu uvrstitve v Ligo za prvaka.

Slovan Ljubljana – Ribnica 34 : 31
Pri Slovanu se ubadajo z veliko finančno krizo in zaenkrat igralci v novem prvenstvu niso prejeli še nobene plače. Iz Ljubljane odhaja kar nekaj igralcev in zato kapa dol Slovanovcem za zmago proti Ribnici. V prvi vrsti so pokazali, da imajo radi rokomet in so vse težave potisnili v kot. Ribničani so zamudili lepo priložnost za priključek v zgornjo polovico razpredelnice.

Škofja Loka – Cimos Koper; NAŠ TIP: 1
Derbi 10. kroga. Škofjeločani so dokazali, da so sposobni premagovati ekipe iz vrha in to ob lepem hitrem rokometu. Koprčanom v Športni dvorani Poden ne bo lahko. Remi ne bi bil nič presenetljivega.

Slovenj Gradec – Šmartno; NAŠ TIP: 1
Derbi začelja, kjer se točke štejejo dvojno. Korošci doma znajo biti neugodni tudi proti boljšim ekipam kot je Šmartno, zato jim dajemo več možnosti. Tudi ta tekma bo zelo izenačena.

Gorenje Velenje – Celje PL 33 : 29
Pravi derbi, kjer se je kar iskrilo od živčnosti na obeh straneh. Na koncu so mirnejše živce imele Ose, ki so v samem zaključku zlomile odpor Celjanov. Ti so nastopili v okrnjeni zasedbi brez Dragana Gajiča, Luke Žvižeja in Aleša Pajoviča. Miro Požun je na igrišče za razliko od Serdarušića poslal prav vse igralce razen tretjega vratarja Urbana Lesjaka. Zanimivo, da so vratarji obeh ekip zaustavili kar osem sedemmetrovk. Prednost Gorenja pred Celjani zdaj znaša že 6 točk, kar pa seveda še ni nobeno zagotovilo, da bodo Velenjčani ciljno črto prečkali prvi.

Jeruzalem Ormož – Gorenje Velenje, 2. 2. 2011
Tekma je prestavljena na 2. februar 2011

Krka Novo mesto – Celje PL, 2. 11. 2010
Tekma je prestavljena na 2. februar 2011