STRELSTVO, 2. turnir za DP v Ljutomeru:
Posamična zmaga pištoljaša Vente; 3. mesto ekipno Ormoža v 1. A ligi s puško

V Ljutomeru je potekal drugi turnir državnih lig v sezoni 2014/15. SD Mesto Ljutomer je prvič gostilo strelsko tekmovanje državne ravni. Znova so se izkazali strelci iz našega področja.

Horvat odličen četrti, Kuharičeva odlična osma
V 1. A ligi s puško se je zmage veselil Željko Moičevič. Strelca Kovinarja Tadej Horvat in Urška Kuharič sta se uspela uvrstiti v veliki finale osmih, kjer sta tekmo končala na četrtem in osmem mestu. Jan Šumak je zasedel 22. mesto. Ekipno je slavila zasedba Grosupljega pred ljubljansko Olimpijo in ormoškim Kovinarjem.

Posamična zmaga pištoljaša Vente, Simon Simonič osmi
V 1. A ligi s pištolo se je posamične zmage veselil strelec Kovinarja Kevin Venta. Njegov klubski tovariš je turnir končal na sedmem, pištoljaš Jožeta Kerenčiča Simon Simonič pa na osmem mestu, čeprav se je v veliki finale uvrstil kot odlični drugi v predtekmovanju. Aleksander Ciglarič je zasedel 17., Boštjan Simonič 30. in Mateja Levanič 35. mesto. Ekipno so se zmage veselili pištoljaši Maroka iz Sevnice. Ekipa Jožeta Kerenčiča je zasedla šesto, ormoškega Kovinarja pa sedmo mesto.

Kevin Venta (v sredini) se je v Ljutomeru veselil posamične zmage.

Kevin Venta (v sredini) se je v Ljutomeru veselil posamične zmage.

Hergula deseti, TSO ekipno peta
V 1. B ligi s puško so člani Tovarne sladkorja Ormož med ekipami zasedli peto mesto. Ekipne zmage se je veselila zasedba iz Jezera Dobrovnik. Posamično je Boris Hergula drugi turnir končal na desetem, Vesna Mele na petnajstem in Barbara Muhič na tridesetem mestu.

Mladinci, kadeti, pionirji
Med mlajšimi tekmovalci je s petim mestom najvišje posegla mladinka s pištolo Dijana Kolarič. Med mladinci s puško je Žan Tomažič osvojil osmo, kadet Žan Bogša s pištolo pa deseto mesto.