STRELSTVO, 4. turnir v streljanju z zračnim orožjem s standardno zračno puško in standardno zračno pištolo:
Naši znova odlični

Minuli športni vikend v našem mestu Ormož je bil strelsko obarvan, saj je pod organizacijo Strelskega društva Kovinar Ormož v Športni dvorani Hardek potekal četrti turnir v streljanju z zračnim orožjem, natančneje s standardno zračno puško in standardno zračno pištolo. V vse lige je bilo prijavljenih rekordnih 412 tekmovalcev. Za člane reprezentance Slovenije, kateri ta teden odpotujejo na močan mednarodni strelski turnir v Munchen je bil to še zadnji pokazatelj forme.

STANDARDNA ZRAČKA PUŠKA – 1. A liga:
V 1.A državni ligi se je zmage veselil Željko Moičević (SD Grosuplje). Moičevič je tudi na Hardeku potrdil dobro formo iz prejšnjega tedna, kjer je osvojil dve bronasti medalji na Mednarodnem Tekmovanju v Rušah. Tokrat je bil po rednem delu drugi, s finalom 103,9 pa je prekosil vso konkurenco. Kljub zmagi Željko Moičevič ni bil najbolj zadovoljen z rezultatom 395 krogov v osnovnem delu tekmovanja. Drugo mesto je osvojil Maj Pirih (SD Olimpija Ljubljana), tretje pa Žan Kelenc (SD Črenšovci). V finale so se še uvrstili Gregor Gotovina, Robert Markoja, Jelica Majstorovič, Nina Juvan in Gašper Bernot. Na domačem terenu so zagotovo več pričakovali Ormožani, strelci Kovinarja. Tadej Horvat je s 391 krogi zasedel 12., z istim izkupičkom krogov je na 13. mestu sledil Jan Šumak. Petra Vernik pa je s 389 krogi zasedla 15. mesto. Na prejšnjih turnirjih so člani Kovinarja zmeraj imeli vsaj enega udeleženca med osmimi finalisti. Tokrat so na domačem terenu v preveliki želji pregoreli in ostali brez finalista.
Kljub odsotnosti najboljše slovenske strelke Žive Dvoršak, pa je z naskokom 7 krogov ekipno zmagala SD Olimpija Ljubljana. Drugi so bili tekmovalci SD Grosuplje in tretji strelci SD Kovinar Ormož z izkupičkom 1171 krogov.
Po štirih turnirjih med posamezniki v 1. A ligi s standardno zračno puško vodi Benjamin Jodl, ruški strelec, ki je zbral 89 točk; devet točk več od drugouvrščenega Roberta Markoje, strelca Štefana Kovača iz Turnišča. Z zbranimi 79 točkami se z visokim tretjim mestom lahko pohvali Ormožan Tadej Horvat. Preostala strelca Kovinarja Petra Vernik in Jan Šumak v skupni razvrstitvi po štirih turnirjih z 48 in s 47 točkami zasedata 16. in 17. mesto.
Ekipno po štirih turnirjih v streljanju s standardno zračno puško vodi Olimpija s 50 točkami pred Kovinarjem s 43 in Grosupljem s 36 točkami. Ormožani v zadnjih dveh krogih ne mislijo vržti puške v koruzo in še vedno upajo, da bodo prehiteli vodilno Oplimpijo.

STANDARDNA ZRAČNA PIŠTOLA – 1. A liga:
Zanimivo je bilo tudi finale s pištolo v 1. A ligi, ko so najboljši strelci skoraj en za drugim streljali po nekoliko slabših strelih, kot jih je od njih pričakovati. Sedmi tekmovalni strel so kar trije tekmovalci (od šestih) ustrelili manj kot osmico. Na koncu je zmagal Aleksander Ciglarič (SD Jože Kerenčič Miklavž), druga je bila Petra Dobravec (SD Železniki), tretji pa Dominik Vnuk (SD Štefan Kovač Turnišče). V finale se je uspelo uvrstiti še Petru Tkalcu, Rožletu Repiču, Mojci Kolman, Ludviku Pšajdu in Blažu Kunšku. Brata Simonič, Boštjan in Simon, pištoljaša Jožeta Kerenčiča iz Miklavža pri Ormožu sta tekmo končala brez finala na desetem in dvanajstem mestu.
Ekipno so z 12 krogi naskoka suvereno slavili tekmovalci Jožeta Kerenčiča Miklavž pri Ormožu, drugi so bili SD Marok Sevnica, tretji SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.
Po štirih turnirjih v 1. A ligi s pištolo vodi Aleksander Ciglarič, Jože Kerenčič, z 98 osvojenimi točkami. Z istim izkupičkom točk mu na drugem mestu sledi Sevničan Blaž Kunšek. Boštjan Simonič je v skupni razvrstitvi med posamezniki z 82 točkami peti, Simon Simonič, oba Jože Kerenčič, pa s 35. osvojenimi točkami zaseda 15. mesto v skupni razvrstitvi.
Ekipno po štirih turnirjih vodi zasedba Jožeta Kerenčiča z 51 točkami. Pištoljaši Železnikov so s 44 točkami drugi, strelci iz Rečice pri Laškem so s 42 osvojenimi točkami tretji. V Miklavžu pri Ormožu tudi letos računajo na ekipni naslov državnih prvakov.

STANDARDNA ZRAČNA PIŠTOLA – 1. B liga:
S pištolo v 1.B ligi je zmagal Simon Bučan (SD Kopačevina Škofja Loka Trata) z rezultatom 381 krogov, s katerim bi končal v vrhu tudi v 1.A državni ligi. Drugo mesto je s 378 krogi zasedel Kevin Venta (SD Kovinar Ormož), tretje pa Aleksandar Hadžidaov (SD Škofja Loka). Emerik Hodžič je s 373 krogi osvojil 5., Mateja Levanič, oba Kovinar Ormož, pa s 354 krogi 24. mesto. Drugouvrščeni Venta je po tekmi povedal, da bi lahko bilo še bolje. Dotaknil pa se je tudi prekinitve zaradi izpada električne energije, kar mu je zamajalo koncentracijo. Pred Vento so zdaj reprezentančni nastopi, kjer upa, da bo izpolnil normo za evropsko prvenstvo, ki znaša 576 krogov.
Ekipno je zmagala SD Kopačevina Škofja Loka Trata s 1120 krogi, drugo mesto je pripadlo SD Kovinar Ormož s 1105 krogi, tretji so v 1. B ligi s pištolo bili člani SD Vremščica Vremski Britof.
Po štirih turnirjih med posamezniki v 1. B ligi s puško suvereno z 108 osvojemi točkami vodi Kevin Venta, Kovinar Ormož. 15 točk manj je na drugem mestu zbral Škofjeločan Peter Jenko, kar 23 točk manj pa na tretjem mestu Velenjčan Renato Šterman. Na visokem 4. mestu skupne razvrstitve v 1. B ligi s pištolo je Emerik Hodžič, ki je zbral 74 točk. Mateja Levanič, še tretji up ormoškega Kovinarja je z 21 osvojenimi točkami na 22. mestu.


MLAJŠE SELEKCIJE, Pokal prijateljstva; pionirke, pionirji, kadetinje, kadeti, mladinke, mladinci:

Tekmovanje v Ormožu je v nedeljo potekalo tudi v mladinski, kadetski in pionirski konkurenci. Tudi naši mladi strelski upi so dosegli nekaj odličnih rezultatov, med drugim je do posamičnih zmag uspelo priti mladinki Urški Kuharič v streljanju s standradno zračno puško in pionirju s serijsko zračno puško Aljažu Čučku. Ekipno so se med kadetinjami in kadeti s puško zmage veselile Urška Kuharič, Petra Vernik in Melanie Habjanič, strelke Kovinarja, ki so za pet krogov ugnale sovrstnice in sovrstnike iz Črenšovcev.

Med mladinkami je Kuharičeva slavila s 391 krogi, krog manj je uspel Vernikovi, ki je tekmo končala na drugem mestu. Tokrat se ni izšlo po načrtih Melani Habjanič, ki je s 373 krogi končala na 8. mestu.
Med kadeti s puško so strelci Kovinarja Matjaž Pleh, Rok Tomažič in Žan Tomažič osvojili 9., 10. in 15. mesto. Ekipno so dosežki omenjene trojke zadostovali za 6. mesto.
Med pionirji s serijsko puško se je zmage s 185 krogi veselil Aljaž Čučko, Tovarna sladkorja Ormož. Matic Slavinec , Kovinar, je tekmo končal na desetem; Jan Hanželič, TSO, na 21., Rob Gal, Kovinar, na 29., Andrej Majhen, Kovinar na 61. in Miha Komperšak, TSO; na 67. mestu. Ekipno so pionirji Kovinarja zasedli 8., pionirji TSO pa 12. mesto.
Med mladinkami z zračno pištolo so nastopile tri tekmovalke ormoškega Kovinarja. Tina Novak je s 364 krogi zasedla drugo, Petra Vernik s 354 krogi četrto in Dijana Kolarič s 335 krogi 8. mesto. Omenjena trojka se je ekipno uvrstila na tretje mesto za ekipama Grosupljega in Dušana Poženela iz Rečice pri Laškem.
Kadetom z zračno pištolo se ni uspelo uvrstiti med deseterico najboljših posameznikov. Žan Tomažič je tekmo zaključil na 12., Matjaž Pleh na 16. in Rok Tomažič na 18. mestu. Ekipno so kadeti Kovinarja s pištolo četrti turnir končali na 6. mestu.

Dvodnevnega tekmovanja v Ormožu se je udeležilo rekordnih 412 strelk in strelcev iz cele Slovenije. Naši predstavniki so znova dosegli odlične rezultate.

Dvodnevnega tekmovanja v Ormožu se je udeležilo rekordnih 412 strelk in strelcev iz cele Slovenije. Naši predstavniki so znova dosegli odlične rezultate.