Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka v občini Ormož še vedno buri duhove. Tako je bil tudi glavna tema na tiskovni konferenci, ki jo je minuli petek sklical Svetniški klub Zares in Lista za razvoj občine Ormož, ki ga sestavljajo Stanko Podgorelec, Vili Trofenik in mag. Boštjan Štefančič.
Kot pravi župan Alojz Sok je opozicija na svoji tiskovni konferenci  javnosti sporočila kar nekaj neresnic in pomanjkljivih podatkov v zvezi z Odlokom o komunalnem prispevku in programu opremljanja. Več je pojasnil na tiskovni konferenci štiri dni pozneje
Sicer pa je druga obravnava Odloka o opremljanju stavnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje občine Ormož ena izmed točk na dnevnem redu 28.seje ormoškega občinskega sveta:
Sredi decembra so se na Gimnaziji v Ormožu razveselili sporočila z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bodo v naslednjem šolskem letu poleg gimnazijskega lahko izvajali tudi program predšolske vzgoje. A veselje ni trajalo dolgo, namreč na Ministrstvu so si spet premislili:
Od 11.januarja na Kogu potekajo prireditve v okviru Antonovanja, ki jih prireja „Društvo „Društvo Antonovanje na Kogu“. Minuli četrtek je bilo ocenjevanje čurk oziroma kašastih klobas, ki iz leta v leto postaja vse odmevnejši dogodek. Letos je to bilo že peto ocenjevanje:
V nadaljevanju pa bomo pogledali še „kako kaj“ pri sosedovih: Odpravljamo se v občino Gorišnica, kjer so v mesecu decembru potekali dnevi mladih filmskih ustvarjalcev, imenovani ZLATI KLAS – filmski festival Zlatka Šugmana. Na letošnjem – 7.mednarodnem filmskem festivalu je sodelovalo 41 filmov iz šestih držav.
Minuli konec tedna je zaznamovalo državno prvenstvo v streljanju, pa tudi sicer je na športnih terenih bilo pestro, pa boste videli in slišali v športnem delu oddaje.
Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.