ROKOMET
Krka favorit proti Jeruzalemu

Naslov pred vami ni metanje peska v oči in sicer iz dveh razlogov. Cilj Novomeščanov je letos namreč le en:” Kar se naše ekipe tiče je bil cilj s strani uprave jasno postavljen in sicer uvrstitev med prvih šest ekip. Sam sem mnenja, da smo tega sposobni, ker popolnoma zaupam v fante. Kdo ve, morda pa celo presenetimo slovensko rokometno javnost,” je pred začetkom sezone dejal trener Samo Jug, ki je na trenerski klopi dolenjskega prvoligaša zamenjal Benjamina Teraša. Zeleno bele drese bodo v sezoni 2011/12 nosili; Aleš Sirk (kapetan), Matej Flajs, Patrik Leban, Dejan Čančar, Robi Cvikl, Peter Marušič, Izidor Hotko, Mitja Klobčar, Aljaž Lavrič, Matej Štangelj, Urban Grubar, Uroš Hočevar, David Didovič, Jan Jurečič, Timon Orlič, Gal Adamčič in Rok Trkaj. Klub so zapustili Rojc (Trimo Trebnje), Taletovič (Gorenje Velenje), Mirnik in Vojin. Glavno orožje nedeljskega nasprotnika Jeruzalema je trio Leban – Čančar – Sirk. Če bo Vinarjem uspelo zaustaviti omenjeno navezo, potem je pot do oresenečenja možna. Da osvežimo spomin. Lani so v medsebojnih tekmah rokometaši Krke slavili trikrat, Ormožani le enkrat.
Cilji Jeruzalema pa so v sezoni 2011/2012 sledeči:”V novo sezono se podajamo samo z enim ciljem, to je obstanek v ligi. Predvsem ker smo zelo pomladili ekipo, si kaj več kot obstanek ne moremo želeti. Na vsaki tekmi bomo našo igro skušali prilagoditi našim nasprotnikom. Delamo na tem, da bi igrali hitro in seveda kvalitetno tako v obrambi kot v napadu,” je razkril trener Ormožanov Saša Prapotnik. Klub so po koncu sezone zapustili Rok Žuran (Celje), Gregor Čudič (Graz) in Alan Melnjak (Vidovec), medtem, ko je Darjan Ivanuša zaključil svojo športno pot. So pa zato prišli tudi trije novi igralci Gašper Jelen iz Slovenj Gradca in Jaka Špiljak ter Nejc Žmavc iz B ekipe Celja PL. Kot zadnji pa se je ekipi še pridružil Velenjčan Sanel Merdanović, ki je nazadnje nastopal za Slovenj Gradec. Za kratek čas je dres Jeruzalem Ormoža oblekel tudi 23-letni Hrvat Marko Tarabochia (odigral je dve prijateljski tekmi), ki je s svojo kvakovostjo in karaktarjem navdušil zdaj že bivše soigralce, a so se v klubu odločili za mirno sezono glede financ in Tarabochia se je preselil k Mariborčanom.

Tekma s Krko v nedeljo ob 18.00 uri
Tekma 1. kroga v Novem mestu med Krko in Jeruzalemom je na sporedu v nedeljo 11. septembra ob 18.00 uri. Že v sredo 14. septembra pa na Hardek prihaja pomlajena in neugodna zasedba Škofje Loke.

Zadovoljni z žrebom Pokala Slovenije
Med tednom je v pisarni RZS potekal žreb 1/16 finala Pokala Slovenije. Ormožani so si želeli kakšno izmed ekip v bližini in Fortuna je določila, da bodo v sredo 21. septembra Vinarji gostovali na Ptuju pri drugoligašu Dravi. To bo zagotovo zanimiv rokometni praznik, ki bo na tekmo privabil lepo število ljubiteljev rokometa z našega konca. Sicer 1/16 finala Pokala Slovenije ponuja le en prvoligaški obračun med Ribnico in Izolo.
Uroš Krstič

NAPOVEDNIK 1. kroga:
Gorenje Velenje – Šmartno, NAŠ TIP: 1; Velenjske Ose so kandidat za naslov državnega prvaka in v poštev pride le zmaga. Trener Branko Tamše bo proti Šmartnem lahko uigraval variante za derbi 2. kroga, ko Gorenje gostuje v Kopru. Šmartno je poleg Izole glavni kandidat za izpad, ampak tako je bilo tudi lani, vendar so Šmarčani po zaslugi velike borbenosti obstali v eliti.

Cimos Koper – Maribor Branik, NAŠ TIP: 1; Derbi 1. kroga. Cimos kandidat za državni naslov, Maribor pa je zaustavil odlično ekipo (največ tujcev v ligi – 6; brez vidne vloge kakšnega mariborskega rokometaša), ki bi morala osvojiti 4. mesto in še presenetiti koga iz vodilne trojke. Razen če spet ne bo zaradi financ ekipo zapustilo tričetrt ekipe. Po tradiciji Cimos na začetku zaradi neuigranosti ne blesti, vendar zmaguje. Tako bo tudi tokrat.

Celje PL – Škofja Loka, NAŠ TIP: 1; Lani je bil to derbi. Letos sta ekipi doživeli številne spremembe. Celjani na bolje, Škofjeločani na slabše, saj so med drugim izgubili odličnega trenerja Gregorja Cvijića (Slovan Ljubljana) ter prvega strelca lige Jureta Dolenca (Gorenje Velenje). Zmaga ostaja v Zlatorogu.

Trimo Trebnje – Krško, NAŠ TIP: 1; Sosedski derbi. Trimo ostaja čvrsta zasedba z domačim igralskim kadrom. Letos so ekipi dodali še odličnega levičarja Blaža Rojca, ki je prispel iz Krke. Krško novinec in kandidat za izpad. Skube & com. ciljajo v Ligo za prvaka in so favoriti proti Krčanom.

Ribnica Riko hiše – Izola, NAŠ TIP: 1; Upamo si trditi, da bodo Ribničani Izolane ugnali prek 10 zadetkov, saj jim je predsednik kluba Marko Obrstar ob tako visoki zmagi obljubil premije. Ekipo Izole ne pozna prav nihče, razen tega, da je novinec v ligi in največji kandidat za zadnje mesto.

Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož, NAŠ TIP: 2; Kljub temu, da se cilji obeh ekip zelo razlikujejo so Vinarji iz Ormoža med vsemi gostujočimi ekipami v 1. krogu največji kandidat za točko ali dve. Krka je lani Ormožane v Marofu dvakrat ugnala – enkrat za 8 in enkrat za 1 točko. Novomeščani so slabši od lani, ko so kot novinci presenečali slovensko rokometno javnost. Tudi zagnanost najbrž ni več tako na visoki ravni. Največji audt Krke je uigranost.