S današnje ( petek, 09.septembra ) tiskovne konference župana Alojza Soka:

Gradnja odseka hitre ceste Ormož – Slovenska Bistrica , na odseku v Ormožu , se je iz nepojasnjenih vzrokov znova ustavila. Potem, ko se je meseca maja letos na gradbišču le začelo nekaj premikati, se sedaj že tretji mesec spet ne dogaja nič!

Gradnja hitre ceste Ormož – Slovenska bistrica je sicer del nacionalnega programa gradnje cest v državi. Tako je DARS najprej, že leta 2008 z gradbenim podjetjem Vegrad podpisal pogodbo za gradnjo viadukta čez potok Sejanca, ki je sestavni del ormoškega odseka hitre ceste, viadukt pa še do danes ni bil zgrajen! Tudi za gradnjo 4 kilometre in 200 metrov dolgega odseka od Ormoža do Gorišnice, je DARS lani s cestnim podjetjem Primorje iz Ajdoviščine podpisal pogodbo, a tudi ta posel se je – kot je očitno – končal z odhodom strojev in delavcev z gradbišča.
Ormožani, ki si od te hitre ceste veliko obetajo so ogorčeni nad odnosom DARSa, je danes na tiskovni konferenci povedal župan občine Ormož Alojz Sok, saj kljub intervencijam od DARSa, pa tudi od cestnega podjetja PRIMORJE ne dobijo nobenega odgovora.

PRISLUHNI IZJAVI

Alojz Sok – župan občine Ormož ( Foto: Karolina Putarek)

Vendar je 31.avgusta DARS le objavil razpis za novega izvajalca za gradnjo hitre ceste Ormož – Gorišnica. Morda bo naslednjemu izvajalcu le uspelo zgraditi ta del hitre ceste na katero Ormož čaka že deset let.
Karolina Putarek

Župan Alojz Sok z novinarkama Nevenko Dobljekar (Radio Slovenija), Natalijo Škrlec (Radio Ptuj) in novinarjem Francem Milošičem ( Delo) Foto:Karolina Putarek

Bivalniki čakajo na delavce ( Foto: Karolina Putarek)

Morda pa bo iz te male ceste enkrat le zrasla velika cesta .... ( Foto:Karolina Putarek)

Gradbišče sameva ...... Foto Karolina Putarek

Zaenkrat še mirno rasem.... ( Foto: Karolina Putarek)