V okviru prireditev ob Krajevnem prazniku, ki so jih v Krajevni skupnosti Ivanjkovci začeli z Vaškimi igrami na Runču, konec avgusta, in jih bodo zaključili 24.septembra s „Praznikom trgatve“ na Svetinjah, je v petek bila osrednja proslava ob prazniku. Razen bogatega kulturnega programa, ki je zaznamoval minulo proslavo, so zalužnim krajnom podelili tudi plaketo in priznanja. Priznanja „krajevne skupnosti“ so letos prejeli Marta Magdič, učiteljica; Zinka Lukman, vzgojiteljica; Jože Lah, dolgoletni aktivni član Turistčno kulturnega društva Ivanjkovci ter Branko Viher – zaslužen gasilec.
Plaketo „krajevne skupnosti“ pa so v Ivanjkovcih letos namenili dolgoletnemu župnku Janezu Goergnerju, ki je v veliki meri zaslužen, da so Svetinje postale kraj in dobile svoje mesto na zemljevidu. Po prevzemu plakete v petek, je tako povedal:

PRISLUHNI IZJAVI Janez Goergner

JanezGOERGNER_0909_2011

… Janez Goergner svoje poslanstvo od začetka avgusta opravlja v Jurovskem dolu, na Svetinjah pa ga je nadomestil župnik Jože Rainer, ki je prišel iz Trnovske vasi.

Naslednja prireditev v okviru krajevnega praznika v Krajevni skupnosti Ivanjkovci bo v soboto, ko bodo že od jutra potekale različne športne dejavnosti.

Dobitniki priznanj (od leve proti desni): Marta Magdič, Zinka Lukman, Jože Lah, Branko Viher, Janez Goergner

Karolina Putarek