Ormožani prevzeli vodstvo
Krka Nm – Jeruzalem 29 : 41 (18 : 20)
Krka:
Štangelj (+ 6), Grubar (+ 1); Orlič, Klobčar 2, Lavrič, Čančar 9 (4), Leban 4, Sirk 3, Adamčič, Furdi, Marušič 2, Flajs 4, Jurečič 1, Cvikl 4, Hočevar, Didovič. Trener: Samo Jug
Jeruzalem: Jelen (+12), Žuran; Korpar 3, Krabonja 3, Rajšp, Bogadi 8, Merdanovič 1, Radujković 2, Čudič 5 (2), Špiljak 2, Sok 5, Hebar 2, Žmavc 1, Šišmanovič 9. Trener: Saša Prapotnik
Izključitve: Krka: 6 min, Ormož: 14 min.
Sedemmetrovke: Krka: 4 (4), Ormož: 2 (2).
Prvič v zgodovini nastopov Jeruzalema v elitnem razredu od leta 2003 so Ormožani na lestvici po odigranem krogu prevzeli vodstvo. Trenutek za zgodovino. Glede na rezultate v pripravljalnem obdobju in glede na cilje obeh klubov so pred srečanjem med Krko in Jeruzalemom za favorita veljali Novomeščani. Toda zgodba se je odvila v drugo smer in Vinarji so gladko ugnali Krko. Gostje so pričeli silovito in hitro povedli s 5 : 1. V nadaljevanju sta Vinarje „presekali“ dve izključitvi Jake Špiljaka in varovanci trenerja Sama Juga so izkoristili številčno premoč in povedli z 9 : 7. Po pričakovanjih je največ težav gostom povzročal Patrik Leban, ki je odlično razigraval soigralce. V zaključku 1. polčasa so pobudo na igrišču prevzeli Ormožani, ki so po zaslugi slabe obrambe Dolenjcev rešetali mrežo Krke. Že po prvem delu je bilo jasno, da bo zmagala ekipa, ki bo vezala nekaj dobrih posredovanj v obrambi.

Iztok Korpar (3) in Robert Cvikl (73) - krožna napadalca

Čeprav so Jeruzalemčki že v 32. minuti ostali brez pordečelega Špiljaka (tretja izključitev) je obramba bila vse močnejša po zaslugi Iztoka Korparja in Nejca Žmavca, ki je odlično zamenjal kaznovanega Špiljaka. Piko na i je z obrambami v pravem trenutku dodal še Gašper Jelen in Jeruzalem je povedel s 25 : 19. Lepe prednosti gostje več niso izpustili iz svojih rok. V napadu sta bila nezgrešljiva Aleš Šišmanovič (6 zadetkov v 2. polčasu) in David Bogadi, ki je tekmo končal pri 100% izkupičku metov. Ormoška krila so bila sijajna in so dosegla kar 16 točk (met 16/16). Skratka Vinarjem je šlo vse kot po maslu in še enkrat več je obveljala tradicija, da ko ekipa igra dobro igrajo vsi dobro oz. ko ekipa igra slabo igra slabo prav cela zasedba. V samem finišu je prednost narasla na kar +12, med strelce pa se ni vpisal le Jaša Rajšp, ki je po zaslugi odlične igre Bogadija tokrat ostal pri le 6 minutah igranja.

Krka na kolenih

IZJAVE:
Trener RK Jeruzalem, Saša Prapotnik: „Na to tekmo smo se pripravljali štirinajst dni, mislim, da smo se pripravili dobro. Fantje so res odigrali fantastično. V naslednjem krogu nas čaka Loka, ki je izredno neugodna, saj lahko vsak vsakega premaga. Mislim, da imajo v ekipi pet mladinskih reprezentantov, pa tudi članskega. Zato pričakujem trdo tekmo, upam pa na najboljše“.

Trener Jeruzalema iz Ormoža Saša Prapotnik

Trener Krke, Samo Jug: „Izgubili smo zelo pomembno tekmo, a kljub vsemu nam to ne predstavlja nobene tragedije. Liga je še zelo dolga. Dejstvo je, da na današnji tekmi ni bilo odigranega niti približno tistega, kar smo se s fanti dogovorili. Kje so imeli glave, mi ni jasno. Videlo se je, da smo gole dobivali iz tako lahkih pozicij. Ni bilo nobenega sodelovanja in komunikacije v obrambi. Zelo sem razočaran nad pristopom celotne ekipe. Čaka nas še veliko dela, današnjo tekmo moramo pozabit saj nas že v sredo čaka gostovanje pri neugodnem tekmecu v Šmartnem“.

Aleš Šišmanovič (RK Jeruzalem Ormož)

ROKOMET:
V sredo na Hardek prihaja Loka

V sredo 14. septembra je na sporedu 2. krog, ki ponuja derbi med Koprčani in Velenjčani. V goste Jeruzalema na Hardek ob 19.00 uri prihaja mlada zasedba Škofje Loke, ki je v 1. krogu namučila favorizirane Celjane. Rokometaši Loke so še v 40. minuti vodili za dve točki in dokazali, da gre za nadarjeno ekipo v kateri nosijo glavno breme Darko Cingesar, Mitja Nosan in Matej Gaber, ki so vsi po vrsti mladinski reprezentantje. Ekipa Loke igra zelo hiter in agresiven rokomet, povsem različen stil kot novomeški rokometaši. Prav zanimivo bo videti kako bo po zmagi v Novem mestu reagirala mlada ekipa Jeruzalema. Če so fantje po lepi zmagi nad Krko previsoko “poleteli”, potem jih zagotovo že v sredo lahko pričaka hladen tuš. Za ta problem pa bo v teh dneh moral poskrbeti trener Saša Prapotnik.

Matej Hebar (RK Jeruzalem Ormož) se je odlično boril z obrambo Krke