ROKOMET, 1. SRL: Pred tekmo 2. kroga:
Zaigrati kot znajo

Po šoku v 1. krogu v Slovenj Gradcu (poraz z 28 : 27) so se rokometaši Jeruzalema v Mariboru na pokalnem srečanju predstavili še v slabši luči. Igra v napadu proti Mariboru ni in ni stekla, dirigent ormoške igre Bojan Čudič je popolnoma ostal brez idej in s tem je upov o presenečenju v dvorani Tabor bilo konec. Varovanci trenerja Marke Šibile so odigrali povprečno tekmo, vendar z lahkoto dobili srečanje, kar nazorno opisuje kako slabo so igrali Vinarji. Posledica le 20 doseženih zadetkov sta slab napad in počasna igra. Proti Mariboru je Jeruzalem dosegel le en (!) lahek zadetek iz protinapada. V soboto ob 19.00 uri v goste Ormožanom prihajajo Celjani, aktualni državni in pokalni prvaki. Ti so v sredo gostovali pri Veliki Nedelji in jo ugnali z 42 : 28. Tudi trener Zvonimir Serdarušić ne more biti zadovoljen z igro proti 1. B ligašu, škripalo je predvsem v obrambi. V 1. krogu proti Trimu in na pokalnem srečanju proti Veliki Nedelji je Celjane reševal odličen vratar Mirko Alilović, ki pokrpa večinoma lukenj celjske obrambe. Proti Jeruzalemu bo prvič zaigral tudi Petar Metličić. Najmočnejšo orožje ormoških nasprotnikov so hitra krila na čelu z Žvižejem, Gajićem, Margučem, Kokšarovim. Celjska krila so proti Trimu dosegla 14, proti Veliki Nedelji kar 24 zadetkov. V taboru Jeruzalema je vsem jasno, da so gostje absolutni favoriti in da je v tem trenutku Jeruzalem “pet kamnov od sonca” oddaljen od čudeža proti celjski vrsti. Edina želja trenerja Saše Prapotnika je da njegovi fantje zaigrajo kot znajo. Poraz v Slovenj Gradcu je pustil posledice, ki so bile jasno videne v Pokalu. Samozavest je načeta in mnogi se že smehljajo in uživajo ob porazih Vinarjev. Toda fantje vedo igrati rokomet in so sposobni potegniti voz iz brezna in barko Jeruzalema popeljati tam kamor spada – v prvo polovico lestvice. Treba je dati glave skupaj in si tudi mogoče povedati kako pikro ter kot pravi ormoška rokometna himna: “S skupnimi močmi dajmo danes spet zmagati!”
Tekma proti Celju mora ekipi služiti kot priprava na novi pričetek prvenstva, saj v 3. krogu sledi gostovanje v Škofji Loki in v 4. krogu domača tekma proti Ribnici. Prvenstvo se je šele začelo in spodrsljajev vseh ekip v 1. SRL bo še veliko. Porazi so sestavni del športa in “zmagovalec je tisti, ki se po porazu pobere in vztraja dalje”.
Dvorana na Hardeku bo lepo polna, saj jo bodo poleg domačih navijačev obiskali tudi Florijani. Ti bodo Ormož obiskali že dopoldan, do tekme pa si bodo ogledali oljarno v Središču ob Dravi, obiskali zidanico Malek, kjer se bodo seznanili z ormoškim vinom, tik pred tekmo pa se bodo zvesti celjski navijači okrepčali še z bogračom in prleško gibanico.

Nekaj utrinkov s pokalne tekme v Mariboru: