ROKOMET, 1/16 finala Pokala Pivovarne Union:
Maribor iz Pokala izločil Jeruzalem
Maribor – Jeruzalem 29 : 20 (12 : 12)
Maribor:
Jelen (7 obramb), A. Čudič (7 obramb), Lešnik; Vrečar, Čebokli 2, Oštir 1, Gregorc, Razgor 8 (1), Pučnik 2, Fister 1, Ivančič 5 (1), Batinović 7 (1), Kleč 3. Trener. Marko Šibila
Jeruzalem: G. Čudič (8 obramb), S. Žuran; Korpar 2, Krabonja 1, Melnjak, Rajšp, Bogadi, Gorenšek 4, B. Čudič 1, Ivanuša, Sok 1 (1), Hebar 1, Kljajič 1, R. Žuran 6, Kukec, Špegel 3. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Maribor 3/3; Jeruzalem 3/1.
Izključitve: Maribor 16; Jeruzalem 8 minut.
Igralec tekme: Simon Razgor (Maribor).
Derbi 1/16 finala Pokala Pivovarne Union je po boljši predstavi v drugem delu pripadel mariborskim rokometašem, ki so tako iz nadaljnega tekmovanja izločili bledi Jeruzalem. Ta je še enkrat več razočaral in ni popravil slabega vtisa iz Slovenj Gradca. Tekma v 1. polčasu je bila vse prej kot dobra. Ekipi sta neverjetno precej grešili in največ dela sta imela mlada IHF sodnika David Sok in Bojan Lah. V domači ekipi sta najsvetlejši točki bila vratar Gašper Jelen in nezgrešljivo levo krilo Simon Razgor, pri gostih je več od ostalih pokazal vratar Gregor Čudič s 6 obrambami. Spet je zatajila ormoška zunanja linija, ki je v napadu ostala brez pravih idej. Daleč od prave forme je Bojan Čudič, ki ni uspel povezati niti ormoške igre. Kljub vsemu so Vinarji povedli z 9 : 6 in imeli nekaj priložnosti za povečanje svoje prednosti. Žal jih niso izkoristili in gostitelji so do odmora rezultat izenačili. V nadaljevanju je na igrišču obstajala le ekipa Maribora, kateri je uspelo osem minut zdržati brez zadetka in ob tem 6 – krat zatresti mrežo nemočnega Čudiča za vodstvo z 22 : 15. Jeruzalem je na hitro želel uloviti Maribor s podajami na krožnega napadalca, ampak to jim ni uspevalo in po izgubljenih žogah Vinarjev so Mariborčani v protinapadih dosegali lahke zadetke. V 54. minuti je Maribor povedel za kar +9, 27 : 18 in lepo prednost obdržal do konca tekme. Maribor se tokrat ni predstavil z hitro igro, saj je trener Marko Šibila na razpolago imel le deset igralcev za igro v polu. Manjkali so poškodovani Vasja Furlan, oboleli Matej Hartman, iz Maribora je v sarajevsko Bosno odšel Duško Čelica, ampak vseh teh težav ni znala izkoristiti zasedba Jeruzalema, ki je v dvorani Tabor zabeležila zaslužen poraz.
Med zmagovalci sta Jelen in Aljoša Čudič skupaj zbrala 14 obramb, vsak po 7, Razgor je dosegel 8, Batinović 7 in Ivančič 5 zadetkov. Pri poražencih je Gregor Čudič zbral 8 obramb, Rok Žuran je dosegel 6, Gorenšek 4 in Špegel 3 zadetke.

V soboto 18. septembra 2010 ob 19.00 uri bodo rokometaši Jeruzalema v tekmi 2. kroga 1. SRL na Hardeku gostili zasedbo Celja.