ROKOMET: Utrecht 2013, finale – 9. del:
Pet v vrsto!!!!!ZLATO je slovensko in ormoško.

Slovenija – Norveška 28 : 23 (19 : 11)
Slovenija:
Urbič, Kastelic (26 obramb!!!), Velkavrh, Stojnič, Husar 1, Kavčič 1, Kikanovič, Janc 11, Prevolnik, R. Cvetko 1, Malus 9, Beđeti 1, Kolmančič, Marguč 1, R. Cvetko 3, trener: Saša Prapotnik

Rokometna reprezentanca Slovenije, letniki 1996 in mlajši, je v Utrechtu na 12. olimpijskih igrah evropske mladine osvojila ZLATO KOLAJNO!!!!!
Še drugič je na turnirju padla Norveška, v finalu z 28 : 23, ob polčasu 19 : 11 v prid Slovencev. Odločitev o zmagovalcu je padla že v 1. polčasu, katerega je Slovenija odigrala brezmadežno! Čvrsta in agresivna obramba, kateri so poveljevali Jakob Beđeti, Rok Cvetko ormoški in Aleks Kavčič Norvežanom ni dovolila niti enega lahkega zadetka. Za vsak gol so Vikingi porabili ogromno moči. Če je že kdo od Norvežanov prišel do gola pa ga je tam dočakal prvi vratar turnirja Urh Kastelic, ki je do odmora zbral kar 12 obramb. V napadu sta norveško mrežo neusmiljeno rešetala Blaž Janc in Jaka Malus, ki sta tekmo končala pri številki 20 doseženih golov (Janc 11, Malus 9). V nadaljevanju je Slovenija celo mogoče odigrala najslabši polčas na turnirju in storila kar 11 tehničnih napak, skupaj na tekmi 17 napak.

Po zadnjem pisku so se fantje zgrnili na junaka finala Urha Kastelica, ki je zbral kar 26 obramb!!! KAPA DOL Urh!!!

Toda, ko imaš na golu hobotnico kot je Kastelic (201 cm) je vse lažje. Junak tekme je zbral verjeli ali ne kar 26 obramb! Pa je zaustavil protinapad, sedemmetrovko, zicer s krila, s črte in pravzaprav skoraj vse mete dobrih Norvežanov z razdalje. Delo Luke Kisovca na pripravah v Slovenj Gradcu in Gorišnici ter skozi celotno leto je v Utrechtu obrodilo s sadovi in zlatom. Vratarja Kastelic in Žiga Urbič sta za čisto petico opravila svojo nalogo na Nizozemskem.

Slovenija - 1. mesto v Utrechtu na 12. olimpijskem festivalu evropske mladine.

Zmaga Slovenije ni bila ogrožena niti v enem primeru. Za konec je Malus po podaji Janca atraktivno zaključil cepelin in poskrbel za 28 zadetek na tekmi. Veselje ob osvojitvi zlate kolajne se je lahko začelo.

Na Utrecht bodo fantje imeli vse življenje lep spomin. Le da bi bilo teh trenutkov še več.

Eden izmed trenerjev te reprezentance Goran Debelak je pred odhodom v Utrecht dejal: “Cilj je polfinale, želje pa precej višje.” Od prvega dne turnirja je bilo jasno, da to niso bile le želje Debelaka, ampak celotnega tima, ki je verjel da je sposoben zmagati petkrat zapored. Pet v vrsto!!!!! Za ZLATO KOLAJNO, katero so osvojili tudi štirje Ormožani: Rok Cvetko, Miha Kolmančič, Saša Prapotnik in Uroš Krstič. Z zmago v Utrechtu si je generacija letnikov 1996 priborila nastop na svetovni olimpijadi mladih na Kitajskem, ob uspehu so si fantje z novim šolskim letom priborili tudi štipendije olimpijskega komiteja Slovenije!

ZLATA KOLAJNA!!!!!