Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 12. 8. 2016, do 7:00 ure dne 16. 8. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 8. 2016

Ob 9:50 je občan iz Ormoža na PP prijavil izgubo črne moške usnjene denarnice. Denarnico je izgubil na območju Ormoža in Hardeka.

Ob 12:05 smo bili obveščeni o kršitvi JRM na LC v Humu pri Ormožu. Zaradi izrečenih groženj in žalitve je bil kršitelju na kraju izdan in vročen PN po ZJRM-1.

Ob 12:24 smo bili obveščeni o KD poškodovanje tuje stvari v naselju Koračice. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Sledi poročilo na ODT Ptuj.

Ob 21.05 smo v Podgorcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 21.35 smo v Loperšicah opravili intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora, izrečenih groženj in prerivanja med kršiteljem in naznaniteljem. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o prekrških zoper javni red in mir.

SOBOTA 13. 8. 2016

Ob 8:52 smo bili obveščeni o KD vloma v gospodarski objekt v Koračicah. Opravljen je bil ogled kraja, evidentirano KD, sledi zbiranje obvestil.

Ob 11:27 smo bili obveščeni o najdbi NUS v Vodrancih. Kraj najdbe je patrulja ustrezno zavarovala. Za varno odstranitev je na kraju poskrbel dežurni regijski pirotehnik.

Ob 18.07 smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi v naselju Libanja. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 18.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Miklavž pri Ormožu kjer se je NN voznik zaletel v gasilski dom. Z zbiranjem obvestil je bil povzročitelj izsleden ter mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.27 smo v naselju Senčak začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.06 smo v naselju Koračice začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Sledi ustrezen ukrep.

NEDELJA 14. 8. 2016

Ob 06:30 smo bili obveščeni, da v Mihovcih po vozišču hodi pijana oseba. Po pregledu terena le ta ni bila izsledena.

Ob 07:40 smo bili obveščeni, da je na delovišču v Ormožu v pogonu delovni stroj – valjar. Po pregledu stroja je bilo ugotovljeno, da ni sledov kaznivega dejanja, ampak so delavci stroj najverjetneje pustili prižganega. Obveščanje pristojnih oz. lastnika stroja.

Ob 08:06 občan klical na policijsko postajo, da mu sosed katerega pozna moti posest, tako, da hodi po njegovi parceli, ko reže svojo živo mejo. Napoten je bil na civilno pravdo.

Ob 14:23 smo bili napoteni v Mihovce, kjer je med osebama prišlo do spora pri tem pa je eden drugemu grozil tudi z izvijačem. Na kraju ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Grožnje, za kar je bil s strani oškodovanca sprejet predlog za kazenski pregon. Osumljenca bomo s kazensko ovadbo ovadili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17:42 smo bili napoteni v Svetinje, kjer je prišlo do spora in groženj v družinskem krogu. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18:06 smo bili obveščeni, da po glavni cesti od Cvetkovcev proti Ormožu vozi kolesar, ki vozi po sred vozišča levo in desno in ogroža sebe in druge udeležence. Ugotovljeno je bilo da je bil kolesar pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 19.05 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Humu. Na kraju je bilo ugotovljeno da so podani elementi kaznivega dejanja: «Nasilje v družini«. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku in v nadaljevanju sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

PONEDELJEK 15. 8. 2016

Ob 8:05 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na LC v naselju Hum pri Ormožu. Udeleženi sta bili 2 vozili, povzročitelju je bil zaradi nepravilnega vključevanja izdan plačilni nalog.

Ob 18:10 smo bili z zamudo obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v naselju Osluševci. Na kraju so bili gasilci iz 3 PGD. Do požara je prišlo zaradi udara strele. Nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je večja materialna škoda. Po zbranih obvestilih sledi poročilo na ODT Ptuj.

Ob 5:08 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Trgovišče. Udeleženi sta bili 2 vozili. Vzrok nesreče je bila nepravilna stran vožnje, posledica pa čelno trčenje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, obema pa začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (povzročitelj rezultat 1,32 mg/l, udeleženec pa 0,61 mg/l.),

Napoved aktivnosti za torek dne 16. 8. 2016:

– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa.

PRIPRAVILA:
Dejan Vnuk, policist I
in Edvard Cvetko, komandir