PETEK 1. 2. 2019

Ob 16.00 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Gornji Ključarovci, kjer sta se verbalno sprli sosedi. Kršiteljici smo izdali plačilni nalog.

Ob 17.40 smo v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 23.54 so policisti na meji zaznali dve osebi, kateri sta želeli ilegalno vstopiti v R Slovenijo preko začasnih tehničnih ovir. O zadrževanju oseb obveščeni Hrvaški varnostni organi, kateri so prišli na kraj in osebi prijeli.

SOBOTA 2. 2. 2019

Ob 14.29 smo obravnavali tatvino denarnice v kraju Hardek.

Ob 17.53 smo obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je na relaciji Ptuj – Ormož trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 2:55 uri smo ob glavni cesti v naselju Obrež izsledili dva državljana Libije, za katera je bilo ugotovljeno, da sta pred tem prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom v Ljubljano.

Ob 3:20 uri smo v naselju Središče ob Dravi izsledili štiri državljane Alžirije, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Med postopkom jim je bila izrečena globa zaradi kršitev določil Zakona o tujcih. Po končanem postopku, so bili dne 4.2.2019 vrnjeni hrvaškim policistom.

NEDELJA 2. 2. 2019

Ob 9:20 uri smo bili na kraju požara v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v drvarnici ob zapuščeni stanovanjski hiši zakuril, zaradi česar se je ogenj razširil na starejšo žimnico. Požar so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi. Opravljen je bil ogleda kraja, po zbranih obvestilih pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 11:50 uri smo ob lokalni cesti izven naselja Vitan izsledili dva državljana Maroka, za katera je bilo ugotovljeno, da sta pred tem prestopila državno mejo na izven zato določenem mestu. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom v Ljubljano.

PONEDELJEK 4. 2. 2019

Ob 13.46 smo imeli v okolici Središča ob Dravi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje vozila pod vplivom psihoaktivnih snovi. Voznik je na kraju strokovni pregled odklonil, zaradi česar mu je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bomo na Okrajno sodišče podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 00:26 uri smo sprejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in mira v naselju Hum pri Ormožu, kjer je kršitelj motil stanovalce pri nočnem počitku. Kršitelju bo izdan plačilni nalog v zvezi kršitve zoper javni red in mir.

Napoved aktivnosti za torek dne 5. 2. 2019

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev, zimska oprema na vozilih).

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ