Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 6. 2. 2019, do 7.00 ure, dne 7. 2. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 6. 2. 2019

Ob 8.00 smo v Obrežu prijeli dva tujca, državljana Maroka, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Po opravljenih postopkih smo oba tujca ob 14.43 uri vrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Ob 9.44 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila, državljan Ukrajine zaradi vožnje skozi rdečo luč trčil v osebni avtomobil, katerega je vozila naša državljanka. Tako voznica, kot sopotnik v osebnem avtomobilu sta bila telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Ptuj. Prometno nesrečo so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor.

Ob 13.15 smo imeli v Središču ob Dravi v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozilo je bilo zaseženo, zoper kršitelja pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 7. 2. 2019:

– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir