Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 7. 9. 2012 do 7:00 ure dne 10. 9. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 9. 2012

Ob 8:05 so posredovali v Miklavžu, kjer se je na pošti sprožil alarm. Ugotovljeno je bilo, da je šlo za tehnično napako.

Ob 10:00 so od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja »Goljufije«

Ob 10:46 so bili obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcih, kjer je povzročitelj po trčenju nadaljeval z vožnjo, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Opis vozila smo takoj posredovali policijski postaji Ljutomer, saj je povzročitelj odpeljal proti njim. Povzročitelj je bil ustavljen s strani policistov PP Ljutomer. Po opravljenem ogledu kraja je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 8. 9. 2012

Ob 15:25 uri so na lokalni cesti iz smeri Cvetkovec proti državni meji ustavili kombinirano vozilo, v katerem so bili štirje državljani R Hrvaške. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so tega dne prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Zaradi kršitev določil Zakona o tujcih jim je na kraju bila izrečena globa. Po končanem postopku so bili preko mejnega prehoda napoteni v R Hrvaško.

Ob 20.33 so posredovali v Bratonečicah, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v neznanega psa in si poškodoval vozilo.

NEDELJA 9. 9. 2012

Ob 11.35 uri so policisti v okolici MP Središče ob Dravi zalotili tujca, državljana Hrvaške, pri ilegalnem prestopu državne meje. Tujcu je bil izdan plačilni nalog prav tako pa je bil vrnjen Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 16.30 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Koračice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršitelj soseda napadel z vilami. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 21.45 uri so opravili intervencijo v Obrežu, kjer sta se sprla zakonca. Obema je bil zaradi kršenja določil Zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 9. 2012:

Še vedno potekajo aktivnosti v zvezi začetka šolskega leta in s tem poostren nadzor prometa
Med 8.9.2012 in 16.9.2012 poteka evropsko usklajen poostren nadzor »Sealtbelt« s poudarkom na ugotavljanje uporabe varnostnih pasov v vozilih

Vsem bralcem želijo miren in predvsem varen dan.
PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I