ROKOMET, 1. krog:
Vinarji namučili Pivovarje
Jeruzalem – Celje PL 22 : 27 (13 : 13)
Ormož
– Športna dvorana na Hardeku. 300 gledalcev. Sodnika: Jože Humek in Rok Škvarč (oba Dobova).
Jeruzalem: Šulek (1 obramba – 1 x 7m), Belec (10 obramb), T. Cvetko; Mavrič 1, Deržič, Ogorelc, Bogadi 4, Radujković 1, Čudič 7 (4), Topolovec 1, Gregorc 2, Hrupič, R. Cvetko, Kirič, Žmavc 3, Šišmanovič 3. Trener: Saša Prapotnik
Celje PL: Lesjak, Skok (13 obramb); Potočnik, Mlakar 3, Marguč 2, Žuran 5, Janc, Razgor, Toskić 1, Ranevski, Skube 4, Poteko 1, Zelenović, Mačkovšek, Lekai 5, Žvižej 6 (3). Trener: Vladan Matić
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/4; Celje PL 4/3.
Izključitve: Jeruzalem 16; Celje PL 12 minut.
Na uvodu v državno prvenstvo so oslabljeni Vinarji brez Sandija Žurana, Anžeta Kljajiča, Mateja Hebarja, Jaka Špiljaka, Danijela Mesarića in Jaše Rajšpa namučili favorita iz Celja, ki je nastopil brez poškodovanega Dejana Perića ter Igorja Žabiča. Prvi zadetek v novi sezoni je za Jeruzalem dosegel Jan Gregorc z a vodstvo z 1 : 0. Že v 3. minuti je moral na klop za kaznovane Nejc Žmavc, glavni steber ormoške obrambe in Celjani so igralca več izkoristili za prevzem vodstva s 3 : 1. Sledile so minute gostiteljev, ki so v štirih primerih vodili za dva. Nazadnje pri izidu 11 : 9. Da prednost Ormožanov ni bila višja je poskrbel vratar Pivovarjev Matevž Skok, ki je tekmo zaključil pri solidnih 13 obrambah. V kritičnih trenutkih je v 19. minuti zaustavil tudi sedemmetrovko Gregorcu. Po novem celjskem vodstvu z 13 : 12 je v zadnjih trenutkih 1. polčasa zadel Aleš Šišmanovič za izenačenje na 13 : 13. Kot zanimivost so pri Jeruzalemu enajst od trinajstih zadetkov v prvem delu dosegli bivši rokometaši Celja. Domačini so tudi v nadaljevanju z počasno igro umrtvili Pivovarje in izid je do 40. minute bil izenačen (17 : 17). V vrstah Celja se je razigral Mate Lekai, ki je vse svoje zadetke dosegel v 2. polčasu in gostje so si pri vodstvu z 22 : 18 priigrali prvo občutnejšo prednost. Zaradi obiska netopirja je tekma na Hardeku kar nekaj časa bila prekinjena, vendar kratek predah ni pomagal domačinom. Jeruzalemčkom je začelo zmanjkovati sape, kar so s pridom zaradi daljše ter kvalitetnejše klopi izkoristili varovanci trenerja Vladana Matića in odšli na neulovljivo prednost sedmih zadetkov (27 : 20). V zadnjih petih minutah se je publiki predstavila mladinska ekipa Jeruzalema, ki je zaostanek nekoliko znižala po prvih zadetkih v članski konkurenci 18 – letnega Damirja Mavriča in 15 – letnega Matica Topolovca. Domačini si zaslužijo pohvalo za izjemno borbenost, Celjani pa za pričakovano in zasluženo zmago.
IZJAVE:
David Bogadi (Jeruzalem): Odigrali smo zelo dober 1. polčas. Škoda da nismo izkoristili vseh stoodstotnih priložnosti, saj bi na odmor odšli z golom ali dvema prednosti. V nadaljevanju so gostje bili boljši in zasluženo zmagali. Za nas se prvenstvo prične v soboto v Sevnici, ko gostujemo pri novincu v ligi. Odigrati bomo morali še bolje kot proti Pivovarjem, če želimo osvojiti točko ali obe.
Borut Mačkovšek (Celje PL): Zaenkrat še nismo v tisti pravi želeni formi. Domačinov nismo podcenili, a smo se kar namantrali za prvo prvenstveno zmago. Ključ do uspeha je bila naša daljša klop.
Uroš Krstič