PETEK, 18. 4. 2014

Ob 09.25 uri so policisti v Cvetkovcih obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik z vozilom trčil v srno in si poškodoval vozilo. Policisti so vozniku izdali obvestilo o odstopu od ogleda.


SOBOTA, 19. 4. 2014

Ob 14.30 uri je bil na policijski postaji sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali kazensko ovadbo.

Ob 18.50 uri so policisti v Koračicah na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo, kjer je neznani voznik neznanega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo z vozilom zapeljal s ceste in poškodoval štiri lesene stebričke električnega pastirja in s kraja odpeljal. V primeru izsleditve voznika bo zoper njega sledil ustrezen ukrep.

Ob 20.35 uri so policisti v Ormožu opravili ogled prijave poškodbe vozila na parkirnem prostoru. Ob ogledu kraja dogodka in vozila je bilo ugotovljeno, da poškodba vozila ni nastala na kraju prijave ampak nekje drugje.

NEDELJA, 20. 4. 2014

Ob 14.55 uri so policisti v Središču ob Dravi imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50km/h, vozil s hitrostjo 114km/h, kar mu je bilo izmerjeno z laserskim merilcem hitrosti.
Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, nadalje bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.


PONEDELJEK, 21. 4. 2014

Ob 07.00 uri so policisti v naselju Bresnica obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca.

Ob 03.14 uri je patrulja imela v naselju Mihalovci v postopku voznika osebnega vozila, ki je zapeljal izven vozišča. Opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1.14 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče v Ormožu.

Napoved aktivnosti za torek, dne 22. 4. 2014:

V času od 21. 4.2014 do 25. 4. 2014 bodo policisti na območju PP Ormož izvajali poostren nadzor v cestnem prometu, nad vozniki enoslednih vozil.

Ob rednem delu bodo opravljali tudi nadzor prometa in izvajali meritve hitrosti z
laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir